En yakın arkadaşınız olmaya aday

Lenovo Yoga 710- 14ISK, performansının yanı sıra dayanıklı yapısı ve taşınabilirliğiyle iyi bir yol arkadaşı olmaya aday görünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ ATİLLA MEDE

Lenovo'nun Yoga serisinin en yeni üyelerinden Yoga 710-14ISK birinci sınıf dönüştürülebilir bir dizüstü bilgisayarı. Tablet olarak kullanılabilecek dokunmatik bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız Yoga 710 listenizde mutlaka olmalı. Lenovo, dönüştürülebilir cihazlarında oldukça lüks görünen birinci sınıf malzemeler kullanıyor. Yoga 710 da malzeme kalitesi ve sağlam görüntüsünün yanı sıra zarif tasarımı ile dikkat çekiyor. Gümüş yüzeyi parmak izine karşı biraz hassas, ancak nemli bir bezle cihaz kolayca temizlenebiliyor. 1,47 cm inceliğe ve 1.6 kg ağırlığa sahip olan Yoga 710 rahat taşınabilir bir yapı sunuyor. Cihazın tabanı ve ekranı eğimli krom kenarlara sahip. Tabanı basınca dayanıklı ve eğri bir biçimde çok sağlam. Aynı durum ekran kapağı için de geçerli. Kapağın arkasındaki başınç, ekranı hiç bir şekilde etkilemiyor. 360 derece menteşeler ekranı oldukça iyi tutuyor. Cihazın sağ tarafında 1 adet mini HDMI ve hemen yanında 2 adet USB 3.0 bağlantı noktası bulunuyor. Sol tarafta ise kart okuyucu ve kulaklık girişi bulunuyor. Yoga 710, tablet modunda iken kullanılan ve normalde dönüştürelebilir cihazlarda görmeye alıştığımız ses açma kapama tuşlarından yoksun. Yoga 710'un klavyesi doğrudan ana ünitenin üst kısmına entegre edilmiş ve tuşlar sıkıca oturtulmuş. Bu nedenle yazı yazarken çok fazla ses çıkmıyor. Tuş aralıkları da gayet iyi olan cihaz başarılı bir yazı deneyimi sunuyor.

Dört farklı kullanım seçeneği

Bilgisayarın 10 noktalı dokunmatik ekran performansı oldukça iyi. Yoga 710'u kullandığımız süre boyunca, dokunmatik ekran performansıyla ilgili hiç bir sorunla karşılaşmadık. 14 inç AH IPS ekranı 1920x1080 piksel çözünürlük ve 157 dpi piksel yoğunluğu sunuyor. Dizüstü bilgisayar, stand, çadır ve tablet olmak üzere dört farklı kullanım seçeneği sunan Yoga 710 için görüş açısı tutarlılığı çok önemli. Cihazın IPS ekranı bu konuda hayal kırıklığı yaşatmıyor. Ekrandaki içerik neredeyse tüm pozisyonlarda bozulma olmadan rahatça okunabiliyor. Cihazın performansı bir dönüştürebilir cihaz için son derece iyi ve özel GPU'su sayesinde oyun oynamak konusunda da iyi bir iş çıkarıyor. Skylake nesil Intel Core i7-6500U ve 8 GB DDR4 RAM ile her türlü görevin de üstesinden fazlasıyla geliyor. 256 GB SSD disk ile 2 GB bellekli Nvidia Geforce 940MX grafik yongası ile cihaz üst seviye bir performans sergiliyor. İncelediğimiz Yoga 710'da Windows 10 Home 64 bit kurulu olarak geliyor. Cihazın alt kısmında JBL'den iki küçük stereo hoparlör bulunuyor. Yoga 710'un pil ömrü ise oldukça dikkat çekiyor. Cihaz yaklaşık 8 saatlik bir pil ömrüne sahip ve prize takılı kalmadan orta karar kullanımlarda tam bir iş gününü kolayca çıkarıyor. Ancak video oyunları veya fotoğraf / video düzenleme yazılımı gibi güç gerektiren uygulamalarda bu süre önemli ölçüde azaldığını da belirtelim. Cihazı bu tür tam yük altındaki kullanımlarda yaklaşık 2,5 saatlik bir süre sunuyor.