Eylül ayı mobil dünyada hızlanacak

Eylül ayında gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi fuarında ve öncesinde birçok yeni ürün tanıtılacak. İşte bunlardan bazıları.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Her sene Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi fuarında birbirinden ilginç yeni ürünler piyasaya sürülüyor. Kimi firmalar ise yeni nesil amiral gemisi telefonlarını ilk kez bu fuarda görücüye çıkarıyor. Bu ürünlerden bazılarını ve sızan kimi özelliklerini derledik.

Huawei Mate 10

Huawei, geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Mate 9’un ardından daha güçlü bir akıllı telefon ile bekleyenlerin karşısına çıkmak istiyor. Çoğu amiral gemisi cihazda kullanılan Snapdragon 835 işlemcisiyle gelmesi beklenen Mate 10’un en az 6 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve 256 GB’a kadar MicroSD kart desteği özelliklerini de barındırması bekleniyor. Tasarım olarak 6.1 inçlik QHD çözünürlüğünde gelmesi beklenen Mate 10’un inç başına 486 piksel düşmesi bekleniyor. Kamera özelliklerine bakıldığında Huawei Mate 10’un Leica marka çift arka kamera ile geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Yazılım olarak ise Huawei Mate 10’da Android 7.0 işletim sistemi ve EMUI kullanıcı arayüzü ile gelmesi öngörülüyor. Batarya olarak 4.000 mAh yada daha güçlü bir batarya ile gelmesi beklenen Mate 10’un USB-Type C girişi ile hızlı şarj desteği vermesi bekleniyor.

Asus Zenfone 4

Birkaç gün önce Asus, yaptığı bir yanlışlık sonucu Zenfone serisinin üç modelini satışa sunmuş ve daha sonra geri çekmişti. Muhtemelen bu ay içerisinde tanıtılacak olan Zenfone 4 serisinin bir başka üyesi olan Zenfone 4 Pro’nun özellikleri Gfxbench’te görüldü. Gfxbench’ten elde edilen bilgilere göre Zenfone 4 Pro’nun tasarımıyla ilgili olarak 5.5 inçlik Full HD AMOLED ekran ile gelecek. Donanım bakımından Zenfone 4 Pro, sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemci, 6 GB RAM, 64 GB dahili depolama barındıracak. Ayrıca microSD kart desteği, Bluetooth 4.2 ve NFC desteği vereceği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. 3.600 mAh gücünde bir batarya ile gelecek olan Zenfone 4 Pro’nun Android 7.1 Nougat işletim sistemi ile beğeniye sunulacak.

Samsung Note 8

Samsung bu sene duyurduğu Galaxy S8 ve S8+ ile oldukça keyifli bir yıl geçiriyor. Ancak firma asıl büyük çıkışı Note 8 ile yapmaya hazırlanıyor. Samsung’un 23 Ağustos’ta tanıtması beklenen Galaxy Note 8’in tasarımı ve donanımı ile ilgili merak edilen her şey ortaya çıktı. Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre Galaxy Note 8 tasarım olarak 6.3 inç büyüklüğü ve 18.5/9’luk en/boy oranı sunan Super AMOLED ekran ile geleceği belirtiliyor. Donanım olarak ise Note 8’de Galaxy S8’de olduğu gibi dağıtım bölgesine göre değişen Exynos 8895 veya Snapdragon 835 işlemcileriyle beraber 6 GB RAM ile gelecek. Bunların dışında Note 8’de 12 megapiksellik çift arka kamera, 3300 mAh gücünde batarya ve her Note’ta yer alan S Pen bulunuyor. Kameralardan birinin daha fazla zoom yeteneği sunması bekleniyor. Ayrıca S Pen’in çok daha gelişmiş özellikler sunması, yatay ve dikey formlarda aynen gerçek kalem gibi farklı yazı stillerine sahip olması bekleniyor.