Kolunuzdaki akıllı güç

Akıllı saatler konusunda en fazla tecrübeye ve kullanıcı geri bildirimine sahip şirketlerden biri şüphesiz Samsung...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Samsung, yalnızca akıllı saatler değil, aynı zamanda akıllı spor bileklikleri tarafında da yeterli tecrübe edindi. Şirket, bu süreç içerisinde tüm kullanıcılardan gelen yorumları bir kenara yazdı. Her ürünü geliştirmeye, değiştirmeye devam etti. Mesela ilk ürünlerde kullandığı kare form yerine yuvarlak saat modeline geçti. Kameranın şimdilik gereksiz olduğunu gördü, bir sonraki sürümlerde kaldırdı. Daha iyi bir saat deneyimi için kordonları herhangi bir saatçiden alabileceğiniz kordon sistemi ile uyumlu hale getirdi. Ve nihayet Galaxy Gear S2’deki ekranın birçok bilek için küçük olduğuna karar verdi.

Gear S3, bu uzun deneyimin ve kullanıcı geri bildiriminin sonucu ortaya çıkmış bir ürün.
Daha önce bir başka incelemede söylediğim gibi, akıllı saat kullanmanın pratikte hiç fark etmediğiniz en büyük yararı, sağlığınız ile ilgili ciddi bir veri biriktiriyor olmamız. Gear S2’den S3’e geçenler için bu veri miktarı da yeni sensörler sayesinde artmış olacak.

Daha önceki sürümün güncellenmiş versiyonu

Hızlıca neler değişti bir bakalım… İncelediğimiz Gear S3 Fontier ürünü daha sportif kullanıcılar için geliştirilmiş ve buna uygun bir tasarıma sahip. Gear S2’de bulunan 1.2 inçlik ekran biraz büyümüş ve 1.3 inç olmuş. 43 mm olan saat çapı da 49 mm’e yükselmiş. Bu yarım santimlik büyüme, benim gibi kalın bilekliler için çok iyi oldu. Gear S2 kolda çok daha küçük görünüyordu. 512 MB olan hafıza ise 768 MB oldu. Ve tabi boyutlar büyüyünce 250 miliamperlik batarya gücünü 380 miliampere çıkarmak mümkün hale gelmiş. Bu son güncelleme, Gear S2’yi her 2 günde bir şarj etmek zorunda kalanlara ekstra 1 veya 2 gün daha kazandırıyor.

Bu özelliklere baktığımızda Gear S3, daha önceki sürümün biraz güncellenmiş versiyonu diyebiliriz. Daha iyi bir tasarım, yükseklik ölçümü, daha fazla uygulama desteği ve elbette biraz daha iyi performans ve pil gücü var. Gear S3 bu çerçevede beklentileri karşılıyor.