T serisi çıtayı yükseltti...

Daha önceki versiyonlarda giriş seviyesi akıllı cep telefonları piyasaya süren Turkcell, yeni T80 ile amiral gemisi telefon özelliklerini uygun fiyatla tüketiciye sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murat YILDIZ

Operatör markalı telefonların büyük bir çoğunluğu, akıllı telefon satın alan kitleyi uygun maliyetler ile cezbederek penetrasyonu artırmaktır. Turkcell T80 fiyat açısından bu kalıplara tam olarak uyuyor. Ancak iş özelliklere geldiğinde amiral gemisi telefonları aratmayacak üst seviye bir donanım olarak karşımıza çıkıyor.

Turkcell T80, 5.2 inç ebadında bir cihaz. Bu ekran 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip Dragontrail ekrandan oluşuyor. Dragontrail ekranlar rakiplerinden daha güçlü dayanıma sahip ancak daha ince form faktörlerinde cihaz üretimi yapılabilmesine imkan tanıyor. Yani ekran hem çizilmeye dayanıklı iken hem de daha ince bir görüntü sunabiliyor. IPS ekranın parlaklığı ve renk canlılığı oldukça başarılı. 148,4 x 71,5 mm ebatlarındaki telefon 7.7 mm kalınlığa sahip. Telefonun ağırlığı ise 141.6 gram.

Tasarım olarak Turkcell T80, tamamen alüminyum alaşım bir metal gövdeye sahip. 3 farklı renk seçeneği sunan T80'nin güçlü donanım özellikleri ise dikkati çekiyor. Öncelikle arka tarafta bulunan çift kamera, birçok yeni nesil üst klasman telefonlarda bulunan özellikleri size sunuyor. 13 megapiksellik arka kamera hem yüksek kalitede fotoğrafl ar çekmenize imkan verirken, hem de ikinci kamera sayesinde 3D fotoğrafl ar kaydetmenizi sağlıyor. Bu fotoğrafları 3D televizyonunuzda derinlik efekti ile birlikte görüntüleme şansınız oluyor. Arka kamera aynı zamanda daha başarılı odaklama, derinlik efekti ve birçok yazılımsal özellik ile birlikte geliyor. Ön tarafta ise selfie çekimleri için 8 megapiksellik bir sensör bulunuyor.

Güçlü donanım

T80 aynı zamanda parmak izi okuyucusu ile donatılmış durumda. Bu parmak izi okuyucusu sayesinde yalnızca telefonu daha güvenli hale getirmekle kalmıyorsunuz, aynı zamanda birçok uygulamada da biyometrik tanıma özelliğini kullanabiliyorsunuz. T80'nin içerisinde 2 GB hafıza var. İşlemci tarafında ise Qualcomm 8940 tercih edilmiş. 1.4 GHz hızında ve 4 çekirdekli bir işlemci aynı zamanda grafik işlemler için 1.1 Ghz hızında 4 çekirdekli işlemci ile destekleniyor.

16 GB'lık depolama alanı aslında oldukça yetersiz. Bunun zaten 6 GB'ını işletim sistemi kullanıyor. Ancak üzerinde bulunan MicoSD kart slotu sayesinde hafızayı dilerseniz 128 GB'a kadar artırabiliyorsunuz. Böylece fotoğraflarınıza, videolarınıza ve müziklerinize daha fazla yer açılmış oluyor. T80 işletim sistemi tarafında Android'in son versiyonu olan Nougat yani Android 7.1.1 ile birlikte geliyor. Yapılan açıklamada tüm güncel işletim sistemlerine kolay terfi sağlanmış olacak.

Yazılım desteği önemli

Turkcell T80'i rakiplerinden ayıran en önemli şeylerden biri de kuşkusuz Turkcell yazlım ve servisleri. T80 satın aldığınızda Turkcell'in katma değerli servislerinden birçoğuna 1 yıl boyunca ücretsiz sahip oluyorsunuz. Bunlar arasında Turkcell Dergilik, Turkcell TV Plus, Turkcell Lifebox gibi uygulamalar var.

Turkcell T80 lansmanında aynı zamanda sanal gerçeklik (VR) kaskını da duyurmuş oldu. Yeni kask sayesinde T80’i ve başka marka telefonları kullanarak sanal gerçeklik uygulamalarını çalıştırmanız mümkün olacak.