Kastamonu’da mantar şenliği

Mantar türleri bakımından oldukça zengin olan kenti tanıma, doğadan yenilebilir mantarları toplayıp tatma fırsatı mikolog (mantar bilimci) Jilber Barutçiyan liderliğinde 22-24 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Daday’da.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

148332-008.jpg

Mantar türleri bakımından oldukça zengin olan Kastamonu’yu tanımak, doğada yetişen yenilebilir mantarları toplayıp onları akşam yapılacak lezzet şöleninde tatma fırsatı Kastamonu mantar şenliğinde. Mikolog (mantar bilimci) Jilber Barutçiyan liderliğinde GezginDamaklar tarafından düzenlenen 22-24 Nisan tarihleri arasındaki tur Daday’da gerçekleştirilecek.

Kastamonu’da bulunan mantar çeşitleri; tel tel, koç, domalan, kuzu, ayı mantarı, kuzu göbeği, kanlıca, cincile. Barutçiyan rehberliğinde gerçekleşecek İksir Mantar Şenliğinde, Daday-Ballıdağ’a yürünecek ve Jilber Bey’in vereceği bilgiler ışığında mantar toplanacak. ,öğlen yemeğinde Barbekü yapıyor bahara uyanan Ballıdağın  mis gibi temiz havasıyla yemeğin tadını çıkaracaksınız.

Mantar Şenliği etkinliği kapsamında Kastamonu Kalesi, Kent Tarihi Müzesi, saat kulesi ve Etnoğrafya Müzesi olarak hizmet veren 100 yıllık Kastamonu evi Liva Paşa Konağı, İsmail Bey Külliyesi; Daday merkezde Ali Paşa ve Mahmut Bey camileri, Honsalar Hamamı, Daday Hükümet Konağı ve Daday Köpekçioğlu Konağı görülecek yerler arasında.

Seyahat sırasında yörenin simit tiridi, ecevit çorbası, mevsim salata, bandurma, ekşili pilav, mantar közleme, sucuk, orman mantarları çorbası, siyez bulgurlu iksir salatası,  farklı mantarlar ile hazırlanan sosların olacağı makarna çeşitleri, serpme mantarlı ekmek, kaşık helva, kiren ekşisi sos, patates tatlısı, elma ekşisi, sac üzerinde ve tuğla fırında pişen etli ekmek, salata, yayık ayranı, pelverde (erik marmelatı) ezmesi gibi lezzetlerini de tatmak mümkün olacak.