Restoran Haftası’nın teması “sokak lezzetleri”

Geleneksel Restoran Haftası 1 Nisan’da başlıyor. 7 ilde 150’den fazla restoranda kutlanacak ve teması, 'Sokak Lezzetleri' olarak belirlenen etkinlik kapsamında lezzet durakları, hesaplı 'fırsat mönüleri' de sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

148332-006.jpg

Şehir hayatına ve şehrin yaşayan dokusuna duyarlılık göstermek, şehrin merkezindeki kültürel zenginliği doyurmak ve gastronomi zenginliklerini bir araya getirmek amacıyla altı yıldır düzenlenen Restoran Haftaları bu sene 1 Nisan’da başlıyor. 7 büyük şehirdeki 150’den fazla restoranın katılacağı etkinliğin bu seneki teması, “sokak lezzetleri” olarak belirlendi.

7. Restoran Haftası kapsamında 1-2 Nisan Cuma ve Cumartesi günleri İstanbul Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nda tek lokmalık ikram stantları kurulacak.

3 Nisan Pazar günü ise Rahmi Koç Müzesi’nde 13.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek "Restoran Haftası'nda Dünyadan Sokak Lezzetleri" etkinliğinde farklı mutfak kültürlerinden sokak lezzetleri sunulacak.

Bu etkinlik için Michelin yıldızlı İngiliz Şef Josh Eggleton, Thailandlı Şef Vatcharin Bhumichitr ve İtalya'nın Michelin yıldızlı kadın şeflerinden Cristina Bowerman İstanbul'a geliyor. Halat Restaurant by Divan'ın şefi Faysal Üren ise ülkemizin sokak lezzetlerinden örnekler pişirecek.

Hafta kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep’teki 150 restoran, sokak lezzetlerini şeflerin özel yorumları ile özel fırsat mönülerinde sunacaklar. Ayrıca Restoran Haftası’na katılan yaklaşık 30 “fine dining” restoranın ayın farklı bir gününde servis edecekleri “Degüstasyon Menüsü” ile Nisan ayı boyunca yeni lezzetler tatmak mümkün olacak.

Bu arada, “Chef Table”, “Street Food& Street Jazz”, “Wine&Bite”, “Street Food Party” başlıklı farklı etkinlikler de hafta kapsamında gerçekleştirilecek. İstanbul Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde “Tek Lokmada Restoran Haftası” ikramlarıyla, Restoran Haftası lezzetleri sokaklara da taşınacak.

7. Restoran Haftası etkinlikleri Saffet Emre Tonguç ve Bahar Akıncı’nın rehberliğinde gerçekleşecek “İstanbul Semt ve Lezzet Turları” ile de sürecek.