İş arayanlara müjde! İçişleri Bakanlığı 112 Acil Çağrı Karşılama Merkezleri için personel arıyor

2019 yılında yapılan lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için 1200 kişilik 112 acil çağrı karşılama personeli alımının 2023 senesinde de gerçekleşmesi bekleniyor. Bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyurulan personel alımının gelecek aylarda yapılacağı konuşuluyor. Peki, kimler bu işe başvurabilecek?

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin her yerinden gelen 112 acil çağrılarını cevaplayabilmek için toplamda 1200 kişiyi işe alacağını duyurdu. Bakanlık; lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için farklı kontenjanlar ayırdı. Siz de bakanlığın duyurduğu şartları sağlıyorsanız ilana başvuru yapabilirsiniz. İşte, 112 acil çağrı karşılama personeli alımı ilanına başvuru şartları...

2023 Yılı 112 Acil Çağrı Karşılama Merkezleri Personel Alımı

Polis İmdat, Jandarma İmdat, Sahil Güvenlik, Yangın İhbar, Sıhhi İmdat, Orman Yangın İhbar ve AFAD Acil Çağrı numaralarını tek çatı altında birleştiren 112 Acil Çağrı Merkezleri; Ulusal Kapsamda Tek Acil Çağrı Numarası olarak hizmet veriyor.

Geçtiğimiz aylarda katıldığı bir canlı yayında 112 Acil Çağrı Merkezleri için personel ihtiyacı olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alanında uzman kişiler için 2023 yılında 1200 kişilik personel alımı yapılacağını aktardı. Yapılan açıklama sonrasında ise herkesin gözü başvuru detaylarına çevrildi.

112 Acil Çağrı Karşılama Merkezleri Personel Alımı Başvuru Şartları

1200 kişilik ilana başvuru yapmak isteyen vatandaşların sağlaması gereken şartlar şöyle:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Ön lisans ve lisans mezunları için KPSS'den en az 60 puan almış olmak.

- Erkek adayların askerliğini yapmış olması ya da belirli sebeplerden dolayı muaf olması.

- Herhangi bir sebepten dolayı kamu haklarından mahrum olmamak.

- Türk Ceza Kanunu 53. Maddesi gereği görevini yapmasına engel olacak herhangi bir akıl hastalığının olmaması.

- Sözlü sınavın yapıldığı yıldaki ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını geçmemek.

112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanı Nasıl Olunur?

Öncelikle işe yerleşmek isteyen vatandaşların İçişleri Bakanlığınca belirlenen şartları sağlaması zorunlu. Şartları sağlayan vatandaşların yapılacak sözlü mülakattan da başarılı olmaları gerekiyor. Sözlü mülakat sonrasında ise başka bir sınav bulunmuyor, başarılı olan adaylar işe yerleşebiliyor.

Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Başvurular Nereden Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak personel alımı için henüz net bir tarih belirtilmedi. Geçtiğimiz senelerdeki ilanlar referans alındığında başvuruların Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) üzerinden yapılabileceği konuşuluyor. Ayrıca bazı kaynaklara göre başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden de yapılabilecek.