'Erbil'e uçak seferleri başlatılmalı'

GTO Başkanı Bartık, "Irak'la ticaretin daha iyi seviyelere çıkarılması için Gaziantep ile Erbil arasında uçak seferlerinin başlatılmasını istiyoruz"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Irak'la ticaretin daha iyi seviyelere çıkarılması için Gaziantep ile Erbil arasında uçak seferleri başlatılması gerektiğini bildirdi. 

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın yeni Gaziantep Başkonsolosu Taban el Aziz, Bartık'ı ziyaret etti. Bartık, ziyarette, Irak'ın Gaziantep için önemli bir ülke olduğunu belirtti. 

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için çalıştıklarını vurgulayan Bartık, şunları kaydetti: 

"Gaziantep, ihracatının önemli bir bölümünü Irak'a gerçekleştiriyor. Daha önce de gündeme getirdik. Irak'la ticaretin daha iyi seviyelere çıkarılması için Gaziantep ile Erbil arasında uçak seferlerinin başlatılmasını istiyoruz. Hızlı ulaşım, ticaretin gelişmesi açısından çok önemli. Uçak seferlerinin ticari ivmeye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz." 

İş adamlarının zamanla yarıştığına işaret eden Bartık, ihracatın büyük bir kısmını gerçekleştirdikleri Irak'a ulaşımın uçakla sağlanmasının kendilerini rahatlatacağını aktardı. 

Aziz de Irak ile Gaziantep arasındaki ilişkileri daha iyi noktalara taşımayı hedeflediklerini belirtti. 

Gaziantepli birçok şirketin Irak'a ihracat yaptığını vurgulayan Aziz, bu firmaların haklı olarak ulaşımı daha hızlı yapmak istediklerini ifade etti. 

Bu konuyla ilgili çalışma başlatacağını aktaran Aziz, "Ortak çalışmayla Gaziantep'ten Irak'a uçak seferleri başlatabiliriz. Bu hem ulaşımı kolaylaştırır hem de Gaziantep ile Irak arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirir" ifadelerini kullandı.