'Ürün bazlı teşvik sistemi istiyoruz'

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, "Taşınma bazlı teşvik sisteminden istenilen sonuç alınamadı, ürün bazlı teşvik talep ediyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Yorgancılar, İzmir iş dünyası olarak ürün bazlı teşvik sistemi talep ettiklerini belirtti.  

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, taşınma bazlı teşvik sisteminden istenilen sonucun alınamadığını, ürün bazlı teşvik talep ettiklerini söyledi.  

Yorgancılar, "Doğu ve Güneydoğu'da ilçe merkezinden il, kent merkezine göç yaşanırken, İzmir 81 ilimizden göç alıyor. Dolayısıyla insanımıza iş, aş için yeni yatırımlar, yeni yatırımlar içinde ürün bazlı teşvik sistemi gerekiyor. Taşınma bazlı teşvik, İzmir'e uygun değil. Taşınma bazlı teşvik sisteminden istenilen sonuç alınamadı, ürün bazlı teşvik talep ediyoruz" dedi. 

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının uzlaşı içinde şehrin dinamiklerini hayata geçirmesi gerektiğine işaret eden Yorgancılar, İzmir'in geneline bakıldığında her biri kendi içinde markalaşmış 67 değişik sektörün bulunduğunu dile getirdi. 

Yorgancılar, "Demir, çelik, cam, çimento gibi sanayi ürünleri ihracatı Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde, kimya, otomotiv ve yan sanayi ürünleri de İstanbul ve Uludağ İhracatçı Birlikleri'nden kayda alınıyor. Bu ihracat kalemlerini de dikkate aldığımızda İzmir'in dış ticaret fazlası bir kent olduğunu söylemek mümkün" diye konuştu.  

İzmir'in "yeni kent merkezi" olarak adlandırılan Bayraklı-Turan ve Alsancak Limanı arasındaki bölgenin inşaat sektörünü hareketlendirdiğini, İnciraltı planlarının tamamlanması ile bu sektörde hareketliliğin uzun süre devam edeceğini kaydeden Yorgancılar, yerelde kalkınma modelinin artırılması gerektiğini savundu.  

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü ise İzmir'in çözüm bekleyen konularına uzlaşı içinde çözüm üreterek, kent ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi için çalışacaklarına değindi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir