Ali Dağı Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası yapıldı

Talas Belediyesi, 8.Uluslararası Ali Dağı yamaç paraşütü şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Dilek FİDAN

KAYSERİ - Talas Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Dağı Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın 8'incisi yapıldı. Talas Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı yarışmaya 7 ülkeden 10'u kadın olmak üzere 110 sporcu katıldı.

Belediye hizmetlerinin arasında sosyal, kültürel faaliyetlerinin de olması gerektiğini söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Ali Dağı sadece Talas'ın değil Kayseri'nin değil Türkiye'nin en önemli havacılık spor merkezlerinden biri. İran, Rusya, Irak, Ukrayna, İsviçre, Norveç gibi ülkelerden sporcularımız burada yarıştı. Uzun yıllar havacılık sporlarında Ali Dağında birçok faaliyetler gerçekleştirildi. Talas Belediyesi olarak 8.ni düzenlediğimiz Uluslar arası Yamaç paraşütü şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Tabi bunlar mesafe yarışması. 110 yarışmacımız 7 farklı ülkeden katıldı. Burada farklı görüş ve inançlardan insanlar var. Sporun en önemli özelliği birlik ve beraberliği pekiştirmesi" dedi.

Kayseri'nin uluslar arası arenada önemini artıracak projeleri faaliyete geçirdiklerini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Yamaç paraşütü için Ali Dağı gibi bir değerimiz var. Bugün dünyanın dört bir tarafından insanlarımız yamaç paraşütü için Ali Dağı'nı tercih ediyorlar. Hem Talas Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli yatırımları yapıyoruz. Yakın zamanda kamuoyuna duyuracağımız önemli projemiz var. Cumhuriyet Meydanı'ndan Ali Dağı'na Teleferik Projesi çalışmalarına başladık. Projemiz tamamlandığında şehrimize gelen misafirlerimiz Cumhuriyet Meydanı'ndan Ali Dağı'na teleferikle ulaşmış olacak. Bu projeleri tamamladığımız zaman Kayseri'yi daha fazla cazibe merkezi haline getirmiş olacağız. Yamaç paraşütü ve benzer etkinlikleri düzenleyeceğiz"diye konuştu.