Arap turizmciler, yarın Kayseri’de buluşuyor

Ortadoğu ülkelerinden gelecek yaklaşık 50 kişilik turizm grubu, yarın Kayseri’de bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 5. METEX Turizm Etkinliği kapsamında, 10 ile 13 Aralık tarihleri arasında, Radisson Blu Hotel Kayseri’de bir araya gelecek olan Arap turizmciler; Kayseri’nin tarihi, kültürel, doğal zenginliği ve Erciyes Dağı’nı yerinde inceleme fırsatı bulacak.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün ev sahipliğinde, Mercan Turizm organizasyonu ve Radisson Blu Hotel Kayseri katkılarıyla, yarın saat:10.00’da başlayacak etkinliğin açılışına; kamu, yerel yönetimler, ülkemiz turizmcileri ve Ortadoğu’dan gelecek seyahat acentaları katılacak. Program sırasında Arap turizmcilere; Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze gelen eserleri ve Erciyes Kış ve Turizm Merkezi başta olmak üzere, kentin turizm potansiyeli tanıtılacak. Konferanslar ve ikili görüşmelerin ardından, Kayseri ve çevresine, tanıtım info gezisi düzenlenecek. Kentteki tarihi ve kültürel hazinenin yanı sıra, Erciyes Dağı ziyaret edilecek.

'Kayseri’yi, dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz'

Kayseri’nin, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, doğal zenginliği, Erciyes Dağı ve gastronomisiyle Ortadoğu pazarını misafir etmeye hazır olduğunu kaydeden Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, kentin sunduğu potansiyelle gelecek birkaç yıl içerisinde Arap pazarından yoğun talep alınabileceğini söyledi.

Kayseri’yi yurtiçi ve yurtdışındaki her platformda tanıtmaya devam etmekte olduklarını anlatan Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Fercan Başkan, “Yurtiçinin yanı sıra, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Dubai gibi yurtdışındaki turizm fuarlarına katılmaya devam edeceğiz. Gerek katıldığımız fuar ve toplantılarda, gerek online pazarlama mecralarında Kayseri’yi en etkin şekilde tanıtmayı sürdürüyoruz” dedi.