Atık malzemelerden oyuncak tasarlıyor

Tasarımcı Tuğçe Özkaner, şirketin bünyesinde yer alan "Çocukların İz Atölyesi"nde, geri dönüşüm materyalleri ile tasarımlar yaptıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ 

SAMSUN - Tasarımcı Tuğçe Özkaner, çocuklarla birlikte geri dönüşüm malzemelerinden oyuncak tasarlıyor. Çocuklara kendi oyuncaklarını tasarlama imkanı tanıyan Özkaner, Samsun'da yaklaşık 10 yıldır kapalı olan "Sanat Sokağı" da içerisinde çocukların yer alacağı projelerle yeniden canlandırmayı hedefliyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra iki yıl önce Samsun'da "İz Tasarım Ofisi"ni kuran Özkaner, endüstriyel ürün tasarımı ve reklam sektöründe faaliyet gösteriyor. Şirketin bünyesinde yer alan "Çocukların İz Atölyesi"nde, geri dönüşüm materyalleri ile tasarımlar yaptıklarını anlatan Özkaner, "Biz çocuklara üretecekleri yeni alanlar oluşturmaya çalışıyoruz" diyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Samsun'daki 'Sevgi evleri' projesine ortak bir proje hazırlayan Özkaner, atölye hizmetini çocukların evlerine misafir olarak sağladıklarını ifade ediyor.