Bayramhacı Mahallesi jeotermal turizme açılacak

Kocasinan Belediyesi, Bayramhacı Mahallesi'ni jeotermal turizme açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - ‘Yeni Kocasinan’ için hayata geçirilen çalışmaları ve hazırlanan vizyon projeleri hakkında basın mensuplarına görsel brifing veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet
Çolakbayrakdar,yol çalışmaları, kentsel dönüşüm projeleri, park ve yeşil alan çalışmaları,
sosyal tesisler ve yeni nesil yaşam merkezleri gibi birçok alanda çalışmalarının olduğunu
söyledi. Çolakbayrakdar, Bayramhacı mahallesinde bulunan jeotermal suyunu da turizme
kazandırarak, şehre katkı sağlayacaklarınıda belirtti.

Kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgiler aktaran Çolakbayrakdar, “Daha modern, daha kaliteli ve daha yaşanabilir Kocasinan için Seyranı Mahallesi 400 bin metrekare alan üzerinde 61 bloktan oluşuyor. Burada ilçenin çehresini değiştirerek, sosyal mekanlar oluşturuyoruz. Ayrıca Yakut mahallesini Bekir Yıldız bulvarına bağlayan yeni bir yol yaptık. Bekir Yıldız bulvarı ve Kocasinan bulvarı üzerinde yapılacak çalışmalar ile Yakut mahallesinde yol sorunu kalmayacak. Şuanda Yakut mahallesine yaptığımız bulvar, Bekir Yıldız bulvarından başlayıp Mustafa Kemal Paşa bulvarına bağlanarak ana arter olacak. İmarsız yapılaşma olan yerde istimlak çalışmamız tamamlandıktan sonra dönüşümler yakın bir zamanda hayat bulacak ” diye konuştu.

Kadir Has bulvarı, Bekir Yıldız bulvarı ve Kuzey Çevre yolundan oluşan 3 ana arter yolu birbirine bağlayacak yol çalışmasını basın mensuplarına yerinde anlatan Çolakbayrakdar, “Yeni yollar yaparken çevresinde binalar oluşmadan bütün her şeyi kapsayan ulaşım alanları oluşturmaya özen gösteriyoruz. Yani yapılacak yeni yollarda üst yapı, alt yapı, bisiklet yolu, yaya yolu ve araç yolu faaliyetleri gibi çalışmalar önceden planlanarak yapılmakta. Bunun ilk örneğini de Zümrüt mahallesinde hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyecilik yatırımlarının yanı sıra vatandaşların her türlü sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim başta olmak üzere pek çok konuda yardımda bulunuyoruz.Bunun yanı sıra sosyal market projesini hayata geçireceğiz. İhtiyaç sahipleri, aldıkları sosyal yardım kartı ile sosyal marketimizde ihtiyacına göre giyim alışverişi yapabilecekler” ifadelerini kullandı.