Boytaş, Ar-Ge merkezinde Endüstri 4.0 için dijitalleşmeye odaklanacak

Boytaş’ın yakın coğrafyada sektörün 10 büyük kuruluşu arasına girmeyi hedeflediğini aktaran Boytaş Mobilya Ar-Ge Koordinatörü Mustafa Taşcı, Ar-Ge merkezinin söz konusu hedefe katkıda bulunacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Boydak Holding bünyesinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren Boytaş Mobilya bu yılın mart ayında Ar-Ge merkezi onayını aldı. Endüstri 4.0 dönüşümü için Ar-Ge merkezinde dijitalleşme ve otomasyon konusunda çalışmalara odaklanacaklarını belirten Boytaş Mobilya Ar-Ge Koordinatörü Mustafa Taşcı, “Bunların yanı sıra Ar-Ge mühendisliği ve yeni ürün geliştirme projeleri yürüteceğiz” dedi. Ayrıca, Boytaş’ın yakın coğrafyada sektörün 10 büyük kuruluşu arasına girmeyi hedeflediğini aktaran Taşcı, Ar-Ge merkezinin söz konusu hedefe katkıda bulunacağını ifade etti.

Bellona, İstikbal ve Mondi markaları için panel mobilya, oturma grupları, mutfak-banyo mobilyası ve sandalye ürettiklerini kaydeden Mustafa Taşcı, bugün itibarıyla 235 bin metrekare kapalı alanı bulunan beş tesister üretim yaptıklarını açıkladı. Mevcut üretim kapasitesi ve pazardaki iş hacimleri ile 2008 yılından bu yana sektörün önde gelen üreticileriden biri olduklarını söyleyen Taşcı, “Boydak Holding bünyesinde faaliyet gösteren firmamız, yıllık ortalama yüzde 15 büyüyor. Mevcut durumda aynı kampüs içinde beş tesis ile 70 kişilik araştırmacı kadromuzla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Boytaş Ar-Ge Merkezi, 2018 yılı sonunda 6 bin metrekarelik yeni merkezinde, yaklaşık 120 araştırmacı ile faaliyetlerini sürdürecek” dedi.

“Pazara haftda iki yeni ürün sunabiliyoruz”

Yurt içinde tüm bölgelere yayılmış bayi ağı ile tüketicilere ulaştıklarını belirten Mustafa Taşcı, şirketin kuruluşundan bugüne kadar sürekli büyüdüğünü ifade etti. Bu yılın mart ayında kurdukları Ar-Ge merkezi ile stratejik Ar-Ge faaliyet alanlarını belirlediklerini söyleyen Taşcı, “Yıllık yaklaşık 750 bin müşteri ile ürünlerimizi buluşturuyoruz. Haftalık iki yeni ürünü pazara sunma kabiliyetine sahibiz. Sürdürülebilir büyüme hedefi ile rekabet üstünlüğümüzü korumak ve geliştirmek için Ar-Ge merkezinin niteliğini de sürekli geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ar-Ge merkezinde üniversiteler, TÜBİTAK, teknoloji transfer ofisleri ve teknopark firmaları ile işbirliği yapacaklarını belirten Mustafa Taşcı, “Yapacağımız Ar-Ge çalışmalarının, 2020 yılı için belirlenen ‘yakın coğrafyada sektörün ilk 10 şirketinden biri haline gelme’ hedefine kayda değer katkısı bulunacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir