İnova Seramik, katma değeri yüksek çevre dostu ürünlere yöneldi

İnova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kotan, "Mevcut seramiklerin kalınlığını incelterek daha mukavemetli ürünler üreterek daha estetik ve doğal kaynakların daha az kullanıldığı katma değeri yüksek, çevre dostu ürünler imal edeceğiz"dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Banyo mobilyalarına dolap uyumlu etajerli lavabo ve tezgah üstü seramik lavabo üretimi gerçekleştiren İnova Seramik, üretiminin yüzde 50'sini ihraç ediyor. Ar-Ge çalışmalarına bu yıl da devam edeceklerini belirten İnova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kotan, yerel kaynakların daha az tükendiği ve hammadde konusunda dışa bağımlılığı minimize edecek bir çalışma ile çevreye duyarlı ürünler geliştireceklerini belirtti. Kotan, "Mevcut seramiklerin kalınlığını incelterek daha mukavemetli ürünler üreterek daha estetik ve doğal kaynakların daha az kullanıldığı katma değeri yüksek, çevre dostu ürünler imal edeceğiz"dedi.

Firmalarının inovasyon temelli üretim anlayışıyla pazarda fark oluşturabilecek ürünler imal ettiğini dile getiren Kotan, üretimlerini Fine Fire Clay (FFC) teknolojisi ile gerçekleştirdiklerini açıkladı. FFC teknolojisi ile ilgili olarak Kotan, “Bu teknoloji, standart seramik bünye ile üretimi mümkün olmayan daha büyük ve karmaşık yapıya sahip seramik ürünlerin daha kaliteli, deformasyonsuz ve estetik bir şekilde üretimine olanak sağlıyor" dedi.

‘Çok ürün’ yerine ‘nitelikli ürün’

Firmalarının yılda 200 bin adetlik seramik lavabo üretim kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Kotan, kapasite artırımdan öte teknolojik ürünlerin gündemlerinde olduğunu aktardı. 'Daha çok ürün' anlayışı yerine 'daha özel ve nitelikli ürün' anlayışı ile büyümek istediklerine dikkat çeken Kotan, “Kapasite artışından önce verimlilik ve teknolojiye odaklanarak, yatırımlarımızı bu yönde ilerletmek istiyoruz” dedi.

Hijyen alanında da inovasyonu sağladıklarını vurgulayan Kotan, ürünlerinin güçlü deterjan ve kimyasallara ihtiyaç duyulmadan genel temizlik şartlarını sağlar nitelikte tasarlandığına dikkat çekti. Ürünlerinin hijyen özelliğiyle ilgili olarak Kotan, “Ürünlerimiz, seramik yüzeylerde çıplak gözle farkedilemeyecek gözenekler geliştirilen özel inorganik mineral formülü ve teknolojik uygulama tekniği ile ürün yüzeyini kaplayarak tekrar ısıl işleme tabi tutuluyor. Bu sayede mikroskop altında görülebilecek gözenekler en az seviyeye indiriliyor. Mikrop ve kirlerin yerleşebilecekleri alanlar yok ediliyor. Geliştirilen kaplama tekniği tamamen inorganik hammaddelerden oluştuğundan sağlığa ve çevreye zararlı hiçbir kimyasal içermiyor” diye konuştu.

“Ayrıntıları önemsiyoruz”

2017 yılında model çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceği bilgisini veren Bayram Kotan, yeni model üretirken son kullanıcının beklentilerini karşılayabilecek ayrıntıları önemsediklerine işaret etti. Kaliteden taviz vermeyecek sistemler üzerinde çalıştıklarını aktaran Kotan, “Ürün kalitemizin devamlılığı için katı kurallar oluşturup, üretimimizi bu kurallar çerçevesinde devam ettirmeye başladık. Bu çalışmalar sonucunda firmamız, ikinci kalite üretimi olmayan firmalar arasına girmeyi başardı" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir