İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 1 milyon TL'lik çiçek sözleşmesi

Sözleşmeli üretim modelini uygulayan belediye Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile sözleşme imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İZMİR(DÜNYA)

Türkiye’de sözleşmeli üretim modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 1 milyon TL’lik yeni bir sözleşme imzaladı.

Bademler köy meydanında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada yerli üreticiyi desteklemeye devam ettiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2007’den itibaren fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt ve peynir gibi ihtiyaçlarımızı kooperatiflerden sağlayarak yerli üreticiye yaklaşık 140 milyon liralık katkıda bulunduk. Unutulmuş kırsal kesim insanına nefes vermek ve destek olmak için çalışıyoruz. Yorulduk, şu pınarın başında nefes alalım, deme hakkımız bile yok. Tarım o kadar ihmal edildi, sektörde o kadar geri kaldık ve değerlerimizi o kadar erozyona uğrattık ki, dinlenmeye vaktimiz yok. Üretiminin artmasına ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak için durmadan çalışmak zorundayız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 6. sı gerçekleşen sözleşmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise, “İzmir’in her yeri Aziz Başkan ile çiçek açtı. Açamaya devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Kalkınma Projesi için yaptığı çalışmalar ve Bademler Doğal Yaşam Köyü projesi için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2010 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflerine destek olduğunu ifade eden Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever de, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı tarım politikasının somut karşılığı o kadar net yaşandı ki, hiçbir söz bunu ifade etmeye yetmiyor. Şimdi uygulanan bu yöntemin çok daha ötesine geçecek yeni bir çalışma içinde olunması, bizi 2010 yılındaki heyecanımızdan daha çok heyecanlandırıyor” dedi.

izmir-orta.jpg