İzmir, futbol ekonomisinden yararlanmak için stadlar istiyor

İZTO Başkanı Demirtaş, Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte kentin spor ekonomisinden pay almaya başlayacağını belirterek, yapılması planlanan stadların bir an önce temelinin atılmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEDAT ALP

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Göztepe’nin Süper Lige yükselmiş olması ile kentin futbol ekonomisinden yararlanmaya başlayacağını, bu nedenle İzmir’in mega statlara ve mega müzeye ihtiyacı olduğunu belirterek, Atatürk Stadı’nın modernize edilmesini, Alsancak Stadı’nın yeniden yapılmasını ve yapılması düşünülen mega müzenin yerinin bir an önce belirlenmesini istedi.

Süper Lig maçlarından oteller, restoranlar, çarşıların Ege ve Türkiye’nin her tarafından gelen taraftarlarla renkleneceğini kaydeden Demirtaş, “Tüm İzmir ve İzmirliler, renk ayrımı gözetmeksizin kentimizin takımlarına sahip çıkmalı. Göztepe’nin Süper Lig’de kalıcı olmasını ve üst sıralarda yer almasını diliyoruz” diye konuştu.

Diğer İzmir takımları olan Altınordu ve Altay’ın da bu sezon başarılı olduğunu vurgulayan Demirtaş, spor tesisleri açısından kentin altyapısının güçlendirilerek, İzmir takımlarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı ve İzmir Atatürk Stadyumu ile ilgili 2015 yılında hazırladıkları projeyi hatırlattı.

Ekrem Demirtaş, şunları söyledi: “İzmir’in dev kompleksi Atatürk Stadı’nın modernize edilmesi, İzmir’in tarihine ve nice zaferlere tanıklık eden Alsancak Stadı’nın tekrar yapılması gerekiyor. Odamızın hazırladığı ‘İzmir Atatürk Stadyumu Öneri Fikir Projesini’ 2015 yılında kamuoyu ile paylaşmıştık. Atatürk Stadı’nın zemininin derinleştirilip, üstünün kapatılıp, kapasitesini artıracak proje ile İzmir’e bir futbol mabedi kazandırabileceğini söylemiştik. Bornova Stadı mini bir stad. Portatif tribün kabul görürse kısmi olarak sayı birkaç bin artabilir. Ama yine de Göztepe’nin taraftar sayısını karşılamaz. Gürsel Aksel ve Karşıyaka stadlarının da bir an evvel temeli atılmalı. Futbol oynanacak stadı olmayan başka illere giden bir İzmir olmak istemiyoruz.”