Kontimder 1. yılını kutladı

Kurulan derneğin tesisatcılar için büyük başarı getirdiğini aktaran Başaran, bir yıl içerisinde 302 üyeye ulaştıklarını aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berfin Çermik

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen programa KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Konya Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş ve çok sayıda davetli katıldı.

Dernek üyelerinin ve bir çok işadamını katıldığı pragramda, Başkan Osman Başaran KONTİMDER’in 1 yıllık faaliyetlerini anlattı. Kurulan derneğin tesisatcılar için büyük başarı getirdiğini aktaran Başaran, bir yıl içerisinde 302 üyeye ulaştıklarını aktardı.

Her gecen gün derneğin büyüdüğüne işaret eden Başaran “Açılışımızın hemen ardından olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik ve yönetim kurulumuzu belirledik. Yönetim kurulumuz kendi arasında görev dağılımı yaptı ve faaliyetlere başladı. Bugün dergimizin 3. sayımızı çıkarmış oluyoruz ve 3 aylık periyotlarda dergimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının en önemi misyonlarından birinin ülkesi, şehri ve sektörü adına olumsuz olduğunu düşündüğü konulara tercümanlık etmek ve bunu dile getirmek olduğu kanaatindeyim.

İnşaat sektöründe KDV indirimi yapılması ile ilgili basın bildirimizi kamuoyuyla paylaştık. Ülkemizin en önemli sektörlerinden biri inşaat ama ne yazık ki kayıt dışının en fazla olduğu sektörlerden biri de inşaat sektörü. KDV oranının bizim sektöründen yüzde 8-9’lara indirilmesi halinde hem kayıt dışı ile mücadele anlamında ciddi manada fayda sağlanacağı kanaatindeyiz hem de bu sayede bugün toplandan daha fazla verginin ülkemize kaynak olarak aktarılacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.