Melekler teknolojiyi hızlandıracak

Erciyes Melek Yatırım Ağı, girişimcileri ile yatırımcıları bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Erciyes Teknopark Erciyes Melek Yatırım Ağı (ERBAN) tarafından “The Technology Showcase /Yatırımcı Girişimci Buluşması” etkinliği yapıldı. Girişimcilerin kısa sürede daha nitelikli şekilde yetişmelerini sağlamayı hedefleyen etkinliğe Erciyes Teknopark firmaları, Sera kuluçka merkezi takımları ve teknoloji odaklı iş fikirlerine sahip akademisyenler katıldı.

Teknolojiye yön veren ve ülke için katma değeri yüksek olan ürünlerin patentlerin yatırım almasını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi:

“ Erciyes Melek Yatırım Ağı' nın Kayseri de melek yatırım ekosisteminin canlandırılması ve bireysel girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kuruldu. 2014 yılında da Erciyes Melek Yatırım Ağı'nın temelleri atıldı. Türkiye genelinde melek yatırımcıların katılım sağladığı etkinlikte teknolojiye yön veren ve ülkemiz için katma değeri yüksek olan ürünlerin patentlerin yatırım alması için girişimcilere Erciyes Teknopark Erciyes Melek Yatırım Ağı olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi. Kiraz, “Etkinliğe ACT, İstanbul Startup Angels, TR Angels, GBA Galata Business Angels, Keiretsu ve Erciyes Business Angels Network (ERBAN) ağlarına bağlı Melek yatırımcıları katıldı. Seçilen 15 proje de yatırımcılarla buluştu” diye söyledi.

“ERBAN , Anadolu’nun ilk akredite melek yatırımcı ağı”

Erciyes Teknopark Erciyes Melek Yatırım Ağı' nın Anadolu’nun ilk akredite ağı olduğunu söyleyen Kiraz, “ Ağustos 2016 tarihinde Hazine Müsteşarlığı’nca bireysel katılım yatırımcısı ağı olarak akredite edildi. Erciyes Teknopark Erciyes Melek Yatırım Ağ’ ın da halihazırda 5 lisanslı melek yatırımcı bulunuyor. 14. akredite melek yatırımcı ağı olan ERBAN 'nın kurulmasıyla birlikte Kayseri ve çevre illerdeki teknolojik faaliyetlerine de hız verecek” diye konuştu.

Kiraz, Gelecek yıl Erciyes Melek Yatırım Ağı olarak diğer yatırım ağları ile yeni işbirliklerini geliştirip yatırımcı çevresi ile daha geniş kapsamlı hizmet vermeyi istediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Kayseri’de Melek Yatırımcılık Ağı’ nın bilinirliğini ve yaygınlığını artırmayı hedefliyoruz. Melek yatırımcılık ekosistemi ile ağ içerisinde lisanslı olarak yatırım yapmakta olan yatırımcılarımız arasında iletişimin artacak. Yeni ortaklıklar ile istihdam gücü doğacak ve bu ortaklıklar sayesinde ticari hayatta daha güçlü ilerlemeye katkı sağlayacak" diye ifade etti.