MÜSİAD Bursa, mesleki eğitimi yeniden şekillendirecek

7 Mart’ta Bursa’da düzenlenecek çalıştayda dernek üyesi 26 firmadan 35 yetkili personel eğitim camiasından 56 yönetici ve öğretmenle bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Sanayinin ihtiyacı olan kalifiye personelin yetiştirilmesi için harekete geçen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalıştaylar dizisi başlattı. 7 Mart’ta Bursa’da düzenlenecek çalıştayda sanayiciler ile eğitimciler bir araya gelerek ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların yetiştirilebilmesi için mevcut müfredatı gözden geçirerek sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracak.

MÜSİAD Bursa Şubesi Projeler ve Destekler Komisyonu Başkanı Mehmet Demirci, çalıştaydan çıkacak sonuç raporunun ilgili resmi makamlara iletileceğini söyledi. Demirci, çalıştaya MÜSİAD üyesi 26 firmadan 35 yetkili personelin eğitim camiasından 56 yönetici ve öğretmenle bir araya geleceğini duyurdu.

Bursa’daki mesleki ve teknik ortaöğretim okullarındaki 23 alan için 2 yıllık bir zaman diliminde çalıştaylar yapılacağını vurgulayan Mehmet Demirci, makine teknolojisi alanında atılacak ilk adımın alt başlıklarında Bilgisayar destekli makine ressamlığı, bilgisayarlı makine imalatı, endüstriyel kalıp, makine bakım onarım ve insan kaynakları istihdamı konularını kapsayacağını belirtti. Demirci, makine sektörünün ardından elektrik elektronik, bilişim, metal teknolojileri, tekstil ile hizmet sektörü alt dallarında çalıştaylar düzenleneceğini aktardı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bülent Altıntaş da nitelikli işgücü istihdamının iş dünyasının önündeki en büyük engel olduğuna işaret ederek, eğitim camiasının çalıştaylar yoluyla sektörlerin beklentilerine ne kadar uyan mezun verdiğini sorgulama fırsatı bulacağını anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir