Sevk makarası üreten Özreels kapasitesini iki katına çıkaracak

Huş ağacından elde ettiği yeni ürünü ile taşıma kapasitesi ve dayanıklılığını artıran firma, 5 bin 200 metreküplük yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkartacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

KAYSERİ - Çelik halat üreticilerinin önde gelen tedarikçilerinden Özreels Ambalaj, huş ağacından elde ettiği yeni ürünü ile taşıma kapasitesi ve dayanıklılığı artırdı. Firma, 5 bin 200 metreküplük yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkartacak.

Özreels Ambalaj Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kaan Özdemir, “Üretim bandımızda yüksek basınçlı ve neme dayanıklı kontraplaktan oluşan kablo ve çelik halat sevk makaraları, sandıklar, koltuk berjerleri var. Ar-Ge ile kablo ve çelik halat sevk makaralarındaki deformasyon ve dara ağırlıklarını göz önünde bulundurarak 150 kilogramdan 1250 kilograma kadar taşıma kapasiteli ve 4 aya kadar neme dayanabilen huş ağacından ürünümüzü üretmeye başladık. Kırılmalara dayanıklı esnek kontraplak için de ArGe'miz çalışıyor. KOSGEB tarafından onaylanan projemizi bu yılın sonunda hayata geçirerek üretim kalitemizi iki katına çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. 43 kişi istihdam ettiklerini anlatan Özdemir, tedarikcisi oldukları 11 firmanın ihracatı olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir