Sivas Kalesi, turizm amaçlı mekanlarla donatılıyor

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas ve yöresine örnek bir yaşam ve turizm alanı kazandıracaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

SİVAS - Kültür turizmine yönelik turizm alt yapısını güçlendirmek ve bölgedeki turizm potansiyelini canlandırmak amacıyla Sivas Belediyesi, Kale Projesi için harekete geçti. Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezleri Hibe Programı kapsamında ele alınan proje için 50 milyon liralık hibe talebinde bulunulduğu bildirildi.

Sivas ve yöresine örnek bir yaşam ve turizm alanı kazandıracaklarını ifade eden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın; "Sivas Kalesi olarak bilnen ve günümüze kadar mesire alanı olarak değerlendirilen kent merkezindeki Kale Tepeyi mevcut tarihi dokuyu koruyarak yaşam alanları ile donatmak kararındayız. Eski kale kalıntıları ile tarihi dokuyu restore edecek bunların çevresinde turistik amaçlı yeni yeni yaşam alanları inşa ederek kaliteli mekanlara dönüştüeceğiz".

Sami Aydın, Sivas'ın, turizm sektörüne uzun verimli bir vizyon kazandırmak amacıyla hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi -2023 eylem planında marka kentler projesi kapsamına alındığını belirti. Aydın, "Belediye olarak, projenin sürdürülebilir turizm yaklaşımını benimsiyor, bu süreçten hareketle istihdamın artırılmasında ve bölgesel gelişmede turizmin bir sektör konumuna gelmesini planlıyoruz. Böylece Türkiye'nin 2023 yılına kadar, uluslararası pazarda turist sayısı ve turizm geliri bakımından bu plana katkı sağlamak niyetindeyiz"diye konuştu.

Başkan Aydın, "Sivas Kale Projesine bu yıl start vermek niyetindeyiz. Proje, 42 bin metrekerelik alan üzerinde hayata geçirilecek. Bu alanda 10-15 adet sosyo kültürel yapı 80 kadar geleneksel mimariye uygun Sivas konakları tarzında evler, yaşam alanları, kaldırım taşı döşenmiş yollar, hamamlar, bedestenler ve restoranlar olacak. Bunun yanı sıra Sivas’a özgü el sanatları, âşıklık geleneği, enstrümantal imalathaneleri, meydanların, sanat ve öğreti merkezlerinin yer alacağı mekanlar olacak"dedi.