Uludağ'a düşen kar işletmecileri sevindirdi

GÜMTOB Başkanı Beceren, "Rezervasyonların yüzde 90'ı geliyor. Önümüzdeki günlerde iyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uludağ'da önceki gece başlayan ve devam eden kar yağışının ardından, daha önce rezervasyon iptalleri yaşanan zirvedeki otellere müşteriler gelmeye başladı.  

Uludağ'daki kar yağışı, geçen haftalarda yetersiz kar yağışı ve rezervasyon iptalleri yüzünden sıkıntılı günler geçiren zirvedeki otel işletmecilerini ve tatilcileri sevindirdi.  

Yılbaşı tatilini Uludağ'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, havanın sıfırın altında 10 derece olduğu oteller bölgesine gelmeye başladı.  

Kar topu oynayıp kızaklarla kayan tatilciler, yoğun kar yağışına rağmen kayak yapmaya çalıştı. 

Karayolları ekipleri, yolların kapanmaması için kar küreme ve savurma araçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

Otomobilleriyle zirveye çıkan vatandaşlar da zincirsiz araç kullanmamaları konusunda jandarma tarafından uyarılıyor. 

"Zirvede iki gündür kar yağıyor" 

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karın 15-20 gün gecikmeyle yağdığını söyledi. 

Bu gecikmeden dolayı yılbaşı tatili dolayısıyla Uludağ'a gelecek müşterilerin büyük bölümünün rezervasyonlarını iptal ettiğini aktaran Beceren, "Uludağ genelinde çok az bir rezervasyonumuz oldu. Zirvede iki gündür kar yağıyor. Kar, şu anda pistlerin büyük bir bölümünü kapatmış durumda" dedi. 

"Kayak sezonu yarın açılacak" 

Beceren, yağışın bu şekilde devam etmesiyle pistlerin kullanıma hazır olacağını ifade ederek şunları kaydetti: 

"Mekanik tesisler olarak hazırlıklarımızın son safhasına geldik. Onları da bugün hazırladıktan sonra kayakçılar için kayak sezonu yarın açılmış olacak. Otellerin geneline müşteri girişi var. Kar yağınca müşteri girişi yoğunlaştı. İptaller de var, bunlar normaldir. Bazı iptallerin sebebinde Ankara ve İstanbul'daki kar yağışı etkili oldu. Bir kısım insanlar da evlerinden çıkmaya korktukları için rezervasyonlarını ilerideki bir tarihe erteledi. Rezervasyonların yüzde 90'ı geliyor. Önümüzdeki günlerde iyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum."