ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin altında

ABD'de tarım dışı istihdam; yeni istihdamın 233 bin artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 6.1'de sabit kalacağı yönündeki beklentilerin aksine, temmuz ayında 209 bin arttı, işsizlik oranı yüzde 6.2'ye yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DIŞ HABERLER - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımının zamanlaması için önemli bir veri olarak kabul edilen tarım dışı istihdam artışı beklentinin altında kaldı. ABD Çalışma Bakanlığı'na göre temmuzda tarım dışı istihdam 209 bin kişi artış gösterdi. Temmuzda art arda altıncı ay işe girenlerin sayısında artış yaşandı. Ancak istihdam artışı 230 bin kişilik beklentinin altında kaldı. Bunun, Fed'in faiz artışını geciktirebileceği belirtiliyor. Veri sonrasında ABD'de tahvil faizi gerilerken, vadeli işlemlerde yükseliş yaşandı. İşsizlik oranı ise yüzde 6.1'den yüzde 6.2'ye çıktı.

Beklenti, yeni istihdamın 233 bin artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 6,1'de sabit kalacağı yönündeydi. 

Öte yandan, haziran ayındaki istihdam artışı ise 288 bin kişiden 298 bin kişiye revize edildi. 

Uzmanlar, istihdamın son altı aydır ortalama 244 bin büyüyor olmasının istikrarlı ve güçlü bir işgücü piyasasına işaret ettiğini belirtirken, işsizlik oranındaki sınırlı yükselişi, ekonominin düzelmesiyle yeniden iş aramaya başlayanların artmasıyla açıklıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir