Araziyi TOKİ'ye satalım, borcu kapatalım

Tariş Pamuk Birliği'nin Beliğ Azbazdar'ın aday olmadığı genel kurulunda Faruk Yaman başkan seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İZMİR - Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, Pamuk Yağı Kombinası arazisini Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) istediğini, anlaşmaları halinde buradan elde edecekleri gelirle Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) ve bankalara olan borçlarını kapatacaklarını söyledi.
 
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği seçimli genel kurulu Ege Üniversitesi MÖTBE Konferans Salonu'nda yapıldı. Mevcut başkan Beliğ Azbazdar'ın aday olmadığı genel kurulda Faruk Yaman'ın hazırladığı tek liste ile gidilen seçimde, 127 delegenin oyunu alan Yaman, başkanlığa seçildi.
Azbazdar, yaptığı konuşmada yönetim kurulunda görev yaptığı 5 üyenin kendisiyle yollarını ayırmak istediğini belirterek, "Yönetimde 3,5 yıl görev yaptığım kader arkadaşlarım benimle yollarını ayırmak istedi. Ayrı bir liste yapmanın kuruma faydalı olmayacağını düşündüğüm için adaylıktan çekildim" dedi.
Göreve geldiği dönemde Pamuk Birliği'nin iflasın eşiğinde olduğunu kaydeden Azbazdar, bin 510 olan çalışan sayısını 390'a düşürdüklerini, ürün alamaz durumda olan birliği yeniden üreticinin pamuğunu alır hale getirdiklerini ifade etti.
Faruk Yaman, seçim sonrasında yaptığı konuşmada, öncelikleri arasında borçların bulunduğunu kaydetti. Alsancak semtindeki Pamuk Yağı Kombinası arazisine TOKİ'nin talip olduğunu belirten Yaman, şunları söyledi:
"TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Birlikte bir proje de hazırlayabiliriz. TOKİ ile anlaşma yaparsak en az 250 milyon liralık bir gelir edeceğiz. Bu da tüm borçlarımıza yetiyor" dedi.
Tariş Pamuk Birliği'nin yeni yönetimi, Faruk Yaman, Salih Pamuk, Faruk Aydın, Ali Şimşek, Ali Şener Türk'ten oluştu.