Dış borsalarda Fed öncesi satıcılı

Küresel piyasalar, Fed'in bugün sona erecek toplantısından sonra yapılacak açıklamalar öncesinde satış yönlü bir seyir izliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün ABD borsalarında, dayanıklı mal siparişlerinin yüzde 3,4 azalmasının ardından satış baskıları artarken, açıklanan 2014 yılı 4. çeyrek şirket bilançoları nedeniyle hisse bazlı hareketlerin öne çıktığı görüldü. 

Dün Dow Jones endeksi yüzde 1,65, S&P 500 endeksi yüzde 1,34, Nasdaq endeksi yüzde 1,89 değer kaybetti. Piyasa kapanışının ardından açıklanan Apple'ın mali yılın ilk çeyrek karının 18 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek çeyreklik şirket karına işaret etmesi, vadeli işlemler piyasasında Apple paylarının yaklaşık yüzde 6 yükselmesini sağlarken borsa endeksleri de artıya geçti. 

Avrupa 

Avrupa tarafında Yunanistan'a ilişkin ekonomik belirsizliğin devam etmesiyle pay piyasaları satıcılı bir seyir izlenirken, avro/dolar paritesi ise yükseliş isteğini dün de devam ettirerek 1,1224'ten 1,1423'e yükseldi. 

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,57, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,89, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,60 değer kaybetti. 

Asya

ABD'yi izleyen Asya piyasalarında ise Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 ve Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları endeksi yüzde 0.2 ekside bulunuyor.