Dolar güne yeni rekorla başladı

Dolar/TL 2.2130'a kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yükseliş trendini sürdüren dolar, 2.21 seviyesini de aştı.

ABD'deki ekonomik toparlanmanın güçlü bir şekilde devam etmesi halinde ABD Merkez Bankası'nın da aynı hızda tahvil alımlarını azaltacağı öngörüsüyle dolar küresel bazda değer kazanırken; içeride siyasi endişelerin devam eden baskısının da etkisiyle dolar/TL bu sabah güne yeni tarihi zirvesinde başladı.

Dolar/TL kotasyonları, İnterbank işlemlerde 2.2130 seviyesine kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Dolar/TL kotasyonları saat 09:20 itibariyle 2.2105/2.2120 seviyesinde bulunuyor.

Öte yandan euroda da yükseliş hakim. Euro, 3 lirayı aşarak, 3.0110 liradan işlem görüyor.

Bankacılar bu sabah Dolar/TL'nin tarihi seviyesini test tmesinde doların küresel bazda değer kazancını gösterirken, tüm gelişmekte olan ülke para birimlerinin bu nedenle baskı altında kaldığını söylediler.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolardaki geniş bantta değer kazancı gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında bırakıyor. Bu sabah tüm gelişmekte olan para birimleri güne değer kaybı ile başladı. Bunun dışında siyasi gelişmeler TL'nin son dönemde negatif ayrışmasının ana nedeni olmaya devam ediyor" dedi.