Ehlikeyf'in lezzet notları…

Best Coffee Shop'un yaz içeceği frozen karamel latte, Caffé Nero'da hafif lezzetler, Grill Polonez Restaurant mimarisiyle de iddialı, Harvey Nichols MAG mönüsünü tazeledi, Knorr Ailesi'ne yeni çeşniler katıldı, Shake Shack'ten yaz için cheddar shack.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

   

Best Coffee Shop'un yaz içeceği frozen karamel latte 

Best Coffee Shop'un yaza özel hazırladığı mönüsünde frozen karamel latte de yer alıyor. Karameli, vanilya tadı ve espresso ile bir araya getiren frozen caramel latte, Best Coffee Shop'un baristaları tarafından buz kırmalı bar blenderda hazırlanıyor.

       4-390.jpg

Lavazza Best Coffee Shop kafe zinciri 38 noktaya ulaşmış durumda. Son 3 yıl içinde her yıl yüzde 100'ün üzerinde büyüme sağlayarak Lavazza'nın dünya genelindeki bayileri arasında en hızlı 3. büyümeyi sağlayan distribütörü...

Caffé Nero'da hafif lezzetler 

Caffè Nero'da yeni iki ürün tezgâhlarda yerini aldı. Düşük kalorili elmalı&portakallı birchler muesli, kahvaltı ve ara öğünler için. Yoğurt, yeşil elma, yulaf, hindistan cevizi, vanilya, bal, frenk üzümü, frambuaz, portakal suyu, taze kabak çekirdeği ile servis edilen elmalı&portakallı birchler muesli sadece 97 kalori.

         3-489.jpg

Diğer bir ürün çikolatalı chia pudding ise chia tohumunu süt, bal, vanilya, kakao, file badem ve gün kurusu kayısıyla sunuluyor. Lif açısından son derece zengin olan chia tohumu kan şekeri seviyesini düzenliyor, acıkmayı önlüyor, uzun süre tok tutuyor. Chianın 28 gramı 4.4 gram gibi yüksek bir oranda protein içeriyor. Ayrıca çikolatalı chia pudding, glüten içermediğinden çölyak hastaları için sağlıklı bir alternatif oluşturuyor. 165 kalori değerindeki çikolatalı chia pudding, diyet yapanların da tercih edebileceği bir ürün.

Grill Polonez Restaurant mimarisiyle de iddialı 

İstanbul Ataşehir'de Palladium Tower ofis binasının giriş katında, dış mekânla ilişkili olarak konumlandırılan Grill Polonez Restaurant, MDArch imzasını taşıyan iç tasarımıyla da iddialı.

Bin 200 metrekarelik bir alanda yer alan Grill Polonez Restaurant; et reyonu ve restoran ile açık ve yarı açık terasları bünyesinde barındırıyor. Kullanıcı memnuniyetinin ön planda tutulduğu projede, iç mekân kurgusu ve yerleşim, mekân içi ferahlığı devam ettirecek şekilde tasarlanırken  oturma bölümleri farklı yaşlardaki kullanıcı gruplarına hitap edecek şekilde aynı tasarıma sahip farklı birimlerle düzenlenmiş. 

         2-639.jpg

Doğala gönderme yapan ahşap, doğal taş, tuğla ve halat gibi ham malzeme kullanımı mekânın bütününe yayılarak iç mekânda olduğu gibi açık ve yarı açık alanlarda da devam etmiş. Teraslarda kullanılan ve iç mekândaki malzeme dokusuna gönderme yapan ahşap kiriş gölgelik çatının tasarımında uçak kanadı kesitinden esinlenilmiş. 

Harvey Nichols MAG mönüsünü tazeledi 

Harvey Nichols MAG Lounge'ın yeni mönüsünde Anadolu lezzetlerinden dünya mutfağına kadar birçok seçeneği bulmak mümkün. Geniş bir içecek menüsüne sahip olan Harvey Nichols MAG Lounge, yazın ferahlamak isteyenlere ise Daiquiri menüsünü tavsiye ediyor.

       5-266.jpg

Harvey Nichols MAG Lounge, dünya lezzetlerini modern sunumlar eşliğinde açık terasında Ankaralılarla buluşturuyor. Mönüde bistecca külbastıdan buffalo mozzarella'ya, porcini mantarlı fettucini'den, bonfile dilimli salataya kadar dünya mutfağının tatları yer alıyor.

Bonfile dilimli salatada mevsim yeşillikleri ve bonfile dilimleri özel hardal sosu ile harmanlanarak konuklara sunuluyor. Krema, porcini mantarı ve parmesan ile hazırlanan porcini mantarlı fettucini mekânın tercih edilenleri arasında bulunuyor.

Knorr Ailesi'ne yeni çeşniler katıldı 

Unilever Food Solutions'ın markası Knorr, şeflerin baharat kullanma alışkanlıkları için bir araştırma gerçekleştirdi. TNS Araştırma şirketi ile yapılan çalışmanın sonuncunda, şeflerin yemeklerini lezzetlendirmek için baharat, ot ve çeşni kombinasyonlarını kullandıkları ortaya çıktı. Türkiye'de şeflerin yüzde 30'u çeşni kullanıyor. En yüksek kullanım restoranlarda göze çarpıyor.

       9-096.jpg

Türkiye'de şeflerin çeşni kullanım alışkanlığı ise ağırlıklı olarak sebzeli çeşniden geliyor. Sebzeli çeşni, Türkiye'de en yaygın körili tavuk, köfte ve patlıcan yemeklerine giriyor. Takibinde ise sebze yemekleri bulunuyor.

Şeflerin tercihleri doğrultusunda Knorr Sebzeli Çeşni'nin reçetesi yenilendi. Knorr Chef's Sebzeli Çeşni ve Knorr Tavuk Çeşnisi yeni üyeler olarak Knorr Çeşni Ailesi'ne katıldı.

Knorr Chef's Sebzeli Çeşni; kereviz, pırasa, havuç, soğan, sarımsak gibi kök sebzeler ve baharatların aromalarını içeriyor. Yeni Knorr Tavuk Çeşnisi ise 11 baharat karışımından oluşuyor.

Shake Shack'ten yaz için cheddar shack

New York'un gurme hamburgercisi Shake Shack, hamburger seçeneklerine yaz mevsiminde bir yenisini ekledi. Yüzde 100 yerli dana eti üzerinde duble füme bacon, erimiş Shack cheddar peyniri ve Amerikan peynir sosuyla servis ediliyor.

         1-757.jpg

Yüzde 100 Angus dana etinden yaptığı hamburgerlerle 2004‘te New York'ta başladığı hikâyesine İstanbul'da devam eden Shake Shack, ülkemizde halen 4 mağazada hizmet veriyor. Mönüde et sevmeyenler için vejeteryan hamburgerine de yer veriliyor.