İstanbul'da tatlı gündem: Çikolata çok konuşulacak!

"Chocolate Show Turkey" için geri sayım başladı. 24-26 Mart tarihlerindeki "Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali", Harbiye Askeri Müze'de. 20-23 Nisan arasında ise bu kez Sirkeci Garı Uluslararası Çikolata Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

24-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çikolata, Şekerleme ve Pasta Festivali, Harbiye Askeri Müze AFP Salonlarında yapılacak. FİO organizasyon ve tanıtım tarafından organize edilen "Chocolate Show Turkey"de çikolata şelaleleri, el yapımı butik çikolatalar, üç boyutlu pastalar, şekerlemeler, şekerler, lokumlar, kekler ve tartoletler sergilenecek.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Şefi ve Gastronomi Derneği Butik Pastacılar Komisyon Başkanı Tuba Geçkil, Elit Çikolata Ustası Ahmet Çakır, Kemal Özcan ve World Chocolate Master Türkiye birincisi Serdar Çakır "Chocolate Show Turkey"de olacak. Şefler, çikolata modelleme bilgilerini, en sevilen tarifleri ve pasta yapımı püf noktalarını paylaşacak.

Üç gün boyunca ziyaretçiler şeker hamurundan heykel workshop'u ve sergisini, dünden bugüne çikolata ve çikolatadan heykel sergisini gezebilecek, çikolata modelleme workshop'una katılabilecekler.

Festival kapsamında Deli Pasta Atölye tarafından gerçekleştirilecek olan Kids Club etkinliklerinde şef Özlem Küçükosman, çikolata yapımı konusunda yaklaşık 45 ila 60 dakika arasında sürecek workshoplar sunacak.

Bir festival de Nisan'da

Nisan ayında ise Sirkeci Garı çikolata festivaline ev sahipliği yapacak. Uluslararası Çikolata Festivali, 20-23 Nisan tarihleri arasında Tatu Creative Studios, ThePartners ve Medyadoktoru Yapım'ın organizasyonuyla gerçekleştirilecek. Ulusal ve uluslararası birçok markanın yanı sıra artizan çikolatacıların katılacağı festivalde seminerler, söyleşiler, workshoplar, çikolatanın teknolojiyle buluştuğu birbirinden farklı uygulamalar, interaktif deneyimler de yer alacak.

Festivalde çocuklar Kidszone alanında 23 Nisan etkinliklerine katılabilecek. Biletlerin Biletix'te satışa sunulduğu Çikolata Festivali, 20- 21 Nisan tarihlerinde 10.00-20.00, 22-23 Nisan tarihlerinde ise 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.