Lezzetli hayat notları…

Chef's Table Mutfak Akademisi'nde Ekim ayı workshopları; İstanbul'a yayılacak kahve kokusu için geri sayım başladı: Paşabahçe ana sponsorluğunda üçüncüsü gerçekleştirilecek olan İstanbul Coffee Festival, 6-9 Ekim tarihleri arasında…

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Chef's Table Mutfak Akademisi'nde Ekim workshopları

Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan Chef's Table Mutfak Akademisi Ekim workshop'ları belli oldu. İşte iki haftalık program:
1 Ekim Cumartesi - Et Pişirme Teknikleri - 1
2 Ekim Pazar - Meksika Ateşi
4 Ekim Salı - Tatlı Tapas
5 Ekim Çarşamba
7 Ekim Cuma - Tex Mex
8 Ekim Cumartesi - 2 Ayda Hobi Pastacılık Ve Ekmekçilik
8 Ekim Cumartesi - 2 Ayda Hobi Aşçılık Eğitimi
9 Ekim Pazar - Ocakbaşı - 1
10 ve 11 Ekim Pazartesi Salı - Fırından (2 Günlük Workshop)
12 Ekim Çarşamba - Gourmet Burger
14 Ekim Cuma - Latin Amerika

İstanbul'a yayılacak kahve kokusu için geri sayım başladı

dsm group, 6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında kahveye dair her şeyin yer alması planlanan İstanbul Coffee Festival'i Paşabahçe ana sponsorluğunda Küçükçiftlik Park'ta düzenliyor. Festival biletleri Biletix üzerinden satışa sunuluyor.
Özellikle 3'üncü dalga kahve akımının önde gelen markalarını ve bu akıma bağlı yaşam kültürünü tek çatı altında toplayan İstanbul Coffee Festival'de İstanbul'un önde gelen nitelikli kahve dükkânları, çekirdek kahve markaları, kahve makinesi üreticileri, kahve yanı lezzetler ve tasarım ürünleri yer alması hedefleniyor. Festivalde tadım ve ikramların yanı sıra interaktif workshoplar, profesyonel eğitimler, seminerler, akustik konserler, SCAE Şampiyonası, sanat sergisi ve canlı sanat performansları gibi daha birçok ilgi çekici etkinlik yer alıyor.
Geçen yıl ‘Kahveye Yolculuk' teması ile gerçekleşen İCF, bu yıl ‘Şehrin Kalbinde' teması ile geliyor. Norveç, Berlin, El Salvador, Yunanistan, İngiltere ve Amerika'dan kahve uzmanları da festivalde coffeeshop'lara profesyonel eğitim vermek üzere hazır olacaklar. Uzmanlar, cupping-tasting yaptırarak artizan kahveyi tanıtacak ve yenilikler konusunda bilgi verecekler. Tüketiciler dört gün boyunca sürecek festivalde evde farklı demleme tekniklerini öğrenerek birebir deneyimleyebilecekler.