Ramazan’a özel iftar sofraları (5)

Ramazan boyunca farklı kuruluşlar özel iftar sofraları, değişik mönüler sunuyorlar. İşte o lezzetlerden bazıları: Chefschool, Gümüşsuyu, Kırçiçeği, Radisson Blu Conference & Airport, Seraf, Shangri, Wyndham Grand İstanbul Kalamış, The Grand Tarabya.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

    

Chefschool’dan vişneli iki tarif

Chefschool, Osmanlı mutfağını dünya mutfağıyla sentezleyerek iftar sofraları için farklı lezzetler hazırlıyor. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü bünyesinde hizmet veren Chefschool’un eğitmen şefi Devran Karaalp, bu iki tarifi vişne sezonu kapanmadan denemenizi tavsiye ediyor.

       chefschool.jpg

Vişneli et yahni  (4 kişilik)

Malzemeler:  600 gr kuzu kuşbaşı            

300 gr çekirdeksiz taze vişne        

1 adet ince doğranmış kuru soğan

50 gr. tereyağı        

3 tatlı kaşığı bal                    

300 ml. kemik suyu                

300 ml. su                     

Tuz – karabiber            

Yapılışı: Kuzu etini tuz ve karabiber ile mühürleyin ve bir kenara alın. Kuzu etini mühürlediğiniz tenceredeki fazla yağı döküp ince doğranmış soğan ve tereyağı ile deglaze edin. Kemik suyu ile birlikte kuzu etlerini, suyu ve balı ekleyin. Etler yumuşayınca vişneleri ilave edip, dağılmamasına özen göstererek birkaç dakika pişirin. Vişneli et yahni servise hazır.

Vişneli çikolatalı sufle

Malzemeler: 20 gr. mısır unu

200 ml. süt

200 gr. bitter çikolata

4 adet yumurta

100 gr. şeker

50 gr. vişne

Yapılışı: Öncelikle sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırın. Süt ve mısır ununu karıştırın, kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Sonrasında bitter çikolataları ekleyip, çırparak eritin. Çikolata eridikten sonra yumurta sarılarını ilave edip hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarını sertleşmeye yakın kıvama gelene kadar mikser yardımıyla çırpın ve yavaş yavaş şekeri ilave edin. Parlak bir renk aldığı zaman çırpma işlemini tamamlayın. Son olarak çikolatalı karışımı yumurta beyazı karışımına yavaşça ilave edin. 190 derecede 8 - 10 dakika pişirin.

          gumussuyu.jpg

Gümüşsuyu Restaurant, Taksim

CVK Park Bosphorus Hotel’in içinde hizmet veren Gümüşsuyu Restaurant’ın Ramazan mönüsünde iftariyelikler, çorba, ara sıcak, ana yemek, tatlı  ve sınırsız meşrubatları geniş bir yelpazede misafirlere sunuluyor. Gümüşsuyu Restaurant’da Ramazan ayı boyunca misafirleriyle buluşan “açık büfe sahur” ise sağlıklı ve lezzetli alternatifler sunmayı hedefliyor.

           kircicegi.jpg

Kırçiçeği’nden sahur servisi

Kırçiçeği’nin 24 saat açık olan Ortaköy, Bakırköy, Alsancak, Mavişehir, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası şubelerinde ya da eve sipariş vererek sahur sofrası kurmak mümkün. Kırçiçeği’nde sahur saatleri puf pidelerle servis edilen çorbalarla başlıyor. Adana’dan Beyti’ye çeşit çeşit kebaplar, dürümler, şişler, ızgaralar, kiremitte köfteler ve dönerlerle devam ediyor. 

       radisson.jpg

Radisson Blu Conference & Airport Hotel

Ramazan ayı boyunca Radisson Blu'da iftar sofraları için özel olarak oluşturulan mönülerde Türk mutfağının lezzetleri yer alıyor. Ramazan boyunca her akşam otelin Gizli Bahçe’sinde sunulan barbekü mönüsü, Adana kebaptan ızgara köfteye, barbekü soslu piliç pirzoladan geleneksel kuzu sarmasına, karışık ızgaradan tavuk şiş ızgaraya etseverler için hazırlanıyor. Radissson Blu mutfağının tatları, Gizli Bahçe’nin yanı sıra otelin özel salonları ve Olivos Restoran'da da konukları bekliyor. Radisson Blu'nun aşçıları tarafından hazırlanan Açık Büfe ve Set Mönü seçenekleri, Türk ve dünya mutfağından tatlar sunuyor. 

           seraf.jpg

Seraf Restaurant, Bağcılar

Seraf Restaurant’ın eski Ramazanlardan esinlenerek hazırlanan iftar mönüsünde Gaziantep’in Beyran çorbasından Mardin’in kaburga dolmasına, Şanlıurfa’nın bostane salatasından, Sivas’ın hurma tatlısına kadar birbirinden farklı yemekler yer alıyor. Zeytin, nar, mandalina ağaçlarının gölgesinde misafirlerini ağırlayan Seraf Restaurant, kurumsal firmalara ve gruplara yönelik iftar organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. 

             shangria.jpg

Shangri-La Bosphorus, Beşiktaş

Shangri-La Bosphorus, Istanbul, IST TOO Restoran iftar büfesinde fırında pişen pide eşliğinde servis edilen iftariyelikler; çiğ köfte, Arnavut ciğeri, babagannuş ve muhammara gibi başlangıçlar; taze sebzeler kullanılarak yapılan yaprak sarma, enginar, pazı ve pilaki gibi hafif zeytinyağlı çeşitleri yer alırken içli köfte, paçanga böreği ve kuru patlıcan dolması gibi sıcak başlangıçlar da bulunuyor. Lebeniye, mercimek ve yayla çorbasının da yer aldığı menüde, ana yemek seçenekleri arasında kömür ateşinde pişmiş ızgara çeşitleri, döner, saray usulü ayva ve tarçınlı yahni, Endonezya mutfağına özgü körili tavuk ve dünya mutfağından birçok örnek, misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Tatlılarda ise güllaç, baklava, fıstıklı burma kadayıf, zerde, keşkül, şerbet gibi Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerinin yanı sıra dondurma köşesi, profiterol ve taze meyve seçenekleri tatlı severleri bekliyor.

             thegrand.jpg

The Grand Tarabya

Her gün değişen birbirinden farklı mönülerin bulunduğu The Brasserie Restaurant’da çorba seçenekleri, iftariyeliklerin yanı sıra zeytinyağlı büfeleri, turşu ve peynir standları, şarküteri çeşitleri yer alıyor. Et, tavuk ve balık seçenekleri, ızgara ve döner istasyonu, börek, gözleme, pide ve lahmacun The Brasserie’nin açık büfesindeki lezzetlerden bazıları. Pastane bölümünde ise şerbetler, Türk tatlıları, lokma istasyonu ve cezerye döneri ile ya da köfter cevizli, sucuklu meyve pestillleri ve kuru meyve dolmaları ile kapanış yapmak mümkün. 

wyndham-001.jpg

Wyndham Grand, Kalamış

Ramazan ayının coşkusunu sağlıklı ve rahatlatıcı lezzetlerle yaşamak isteyenler için iftar sofralarında, “Beykoz, Beylerbeyi, Kadıköy” adlı 3 farklı mönü seçeneği bulunuyor. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Ramazan’a özel hazırladığı mönülerinde, klasik iftariyelerin dışına çıkarak misafirlerini Akdeniz ve Mezopatamya’ya özgü otlar, zeytinyağlılar, soğuk şerbetler ve dondurma sunumlarından oluşan farklı lezzet miraslarını tatmaya davet ediyor. 

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in Ramazan’a özel mönüsünde konuklar bu yıl pide kurusu ve kırmızıbiber yağı ile servis edilen a-la zahman çorbasından, Ege otlu peynirli su böreğine, közde patlıcan püresinden içli pilav ve ızgara domates eşliğinde sunulan zahterli kuzu tandıra, ev yapımı reçellerden krokanlı güllaçta kadar birbirinden farklı lezzetleri iftar sofralarında tadabiliyor.