Taşkapon'da hedef, 81 ilde 81 dernek

7 bölge 7 federasyon hedefine ulaşan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'nu (TAŞPAKON) şimdi de "81 il 81 dernek" projesiyle Türkiye'nin aşçılık ve pastacılık haritasını oluşturmaya devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) 7 bölge 7 federasyon hedefine ulaştıklarını, şimdi de "81 il 81 dernek" projesiyle Türkiye'nin aşçılık ve pastacılık haritasına katkıda bulunmayı sürdürdüklerini açıkladı.

TAŞPAKON Genel Sekreterliği'nin açıklaması şöyle:

2013 yılı başında 10 dernek ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) olarak 81 il 81 dernek hedefi ile çıktığımız yolda 25 Haziran 2015 tarihinde 28 dernek sayısına ulaşıp kendi içimizde 4 bölgesel federasyona bölünerek Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'nu (TAŞPAKON) kurmuştuk. 

TAŞKAPON kuruluşu ile 81 il 81 dernek hedefi dışında diğer bir hedef olarak "7 Bölge 7 Federasyon" yönetim kurulumuzda kabul görmüş ve bu yönde çalışmalarımız başlamıştı. Kuruluşumuz Marmara, Karadeniz, Ege-Akdeniz ve Anadolu olarak 4 bölgesel federasyon olarak gerçekleşmiş ve bir süre önce Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu kendi içinde ayrılarak İç Ünadolu ve Doğu Anadolu şeklinde 5 üye federasyon ile yolumuza devam etmeye başlamıştık.

Bugün Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'na bağlı Güneydoğu Anadolu il dernekleri kendi bölgelerinde Güneydoğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'nu (GÜDAPAFED) kurmuşlardır. 

Ayrıca Ege-Akdeniz Bölge Federasyonumuza bağlı Ege ve Akdeniz il dernekleri birbirinden ayrılarak kendi bölgelerinde Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (EGAPAFED) ve Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) olarak kuruluşlarını gerçekleştirmiş olup, resmi prosedürler yerine getirilmektedir. 

Böylelikle Taşpakon 7 bölge 7 federasyon hedefine ulaşmıştır. Mevcut halde 47 ilde 47 dernek ile yoluna devam eden Taşpakon 81 il 81 dernek hedefinde Türkiye'nin aşçılık ve pastacılık haritasını oluşturmaya hedeflemektedir.

Taşpakon'a Bağlı 7 Bölgesel Federasyon (alfabetik sıra ile) şöyledir:

1 -Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED)

2-Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (DOĞAPAFED)

3-Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (EGAPAFED)

4-Güneydoğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (GÜDAPAFED)

5-İç Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (İÇANAPAFED)

6-Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (KARAPAFED)

7-Marmara Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (MARAPAFED)