Üsküdar Antika Fuarı ziyaretçilerini bekliyor

Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Üsküdar Antikacılar Çarşısı tarafından organize edilen ve sadece antika eserlerin sergilendiği Üsküdar Antika Fuarı, 6 Kasım’a kadar Üsküdar sahilinde kurulan çadırlarda gezilebiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Üsküdar Belediyesi, tamamı antika eserlerden oluşan ve Üsküdar Antikacılar Çarşısı tarafından organize edilen Üsküdar Antika Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Üsküdar sahilinde gerçekleşen fuar, 6 Kasım’a kadar gezilebiliyor. 

Üsküdar Antika Fuarı 2016, 27 Ekim Perşembe günü törenle ziyarete açıldı. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen 35 antika esnafının eserlerini sergilediği etkinliğin açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Boğaz manzaralı fuar

Açılışta konuşan Türkmen, tarih ve kültür şehri Üsküdar’da kıymetli antika eserleri ziyaretçilerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Tarihin izlerini bugünlere taşıyan antika eserleri bu güzel atmosferde, Boğaz manzarası eşliğinde misafir etmek bizler için büyük bir keyif. Farklı yerlerden gelen zanaatkar dostlarımız, Üsküdar sahilinde birbirinden kıymetli eserleri sergiliyor. Tamamı antika eserlerden oluşan bir açık hava etkinliğinde, sizlerle birlikte olmanın kıvancını yaşıyoruz.”

Açılışa getirilen 1898 model itfaiye arabasıyla yapılan animasyon gösterisi, ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı. Üsküdar Antika Fuarı, Üsküdar sahilinde kurulan çadırlarda ziyaretçi kabul ediyor.