Yazarlar, kitaplarındaki kentleri yerinde anlatıyor

Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Gülşah Elibank, Tuna Kiremitçi kitaplarındaki kentleri kitapsever gezginlerle birlikte dolaşıp anlatacak, onları hayallerden gerçeğe taşıyacaklar. Prontotour'un düzenlediği turlar Ağustos'ta Transilvanya gezisi ile başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Prontotour, kitap tutkunu seyahatseverlerin hayallerini gerçekleştirmek üzere yolculuk ile edebiyatı bir araya getiren bir proje hazırladı: Edebiyat dünyasından dört isim, Ayşe Kulin, Yekta Kopan, Gülşah Elibank ve Tuna Kiremitçi Ağustos'tan itibaren Prontotour'un düzenlediği turlarda okurlarıyla buluşacak, kitaplarında geçen kentlere birlikte seyahat edecekler.

 

İlk tur 14 Ağustos'ta

Prontotour'un kitap turlarının ilki, 14 Ağustos 2016 tarihinde Gülşah Elikbank'ın "Yalancılar ve Sevgililer" romanının geçtiği bölgelerde başlayacak. Roman, Drakula'nın yani nâm-ı değer Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş'in izinden Romanya'nın Bükreş, Braşov, Bran ve Sinia'ya şehirlerinde geçiyor. Gezginler Transilvanya tarihinin izini Elikbank ile birlikte sokaklarda sürecekler. Proje Koordinatörü Gülşah Elikbank "Böyle keyifli bir projede yer almaktan dolayı çok mutluyum. Bu projeyle klasik seyahat algısını farklı bir boyuta taşıyoruz. Her iyi okuyucu, kitabı okurken yazarla birlikte hikâyenin içerisinde bir yolculuğa çıkar. Biz de Prontotour ile birlikte bu yolculuğu gerçeğe dönüştürüyoruz." diyor.

 

Yekta Kopan Prag'ta…

Yekta Kopan, Kafka'nın izini Çek Cumhuriyeti'nin gizemli başkenti Prag'da sürecek. Kafka'nın nefretle sevgiyi bir arada beslediği bu şehre yolculuk, 22 – 25 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

 

 

Ayşe Kulin Bosna'da

Bosna Hersek'te Ayşe Kulin'in en sevilen romanlarından "Sevdalinka"nın sokaklarında dolaşılacak. Yakın tarihin en hüzünlü savaş hikâyelerinin izlerini taşıyan Bosna Hersek'i kitapseverler, bizzat Ayşe Kulin'den dinleyecekler. 4 gün 5 gece sürecek turun başlangıç tarihi 6 Ekim 2016.

 

 

 

 

Kiremitçi Selanik'te

Tuna Kiremitçi'nin "Selanik'te Sonbahar" adlı kitabı ise Kasım ayında düzenlenecek turda yine yazarı ile birlikte yaşanacak.

 

 

 

Konu ile ilgili bilgi veren Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran "Seyahat sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Seyahat çeşitlendirmesini yıllardır yapan bir marka olarak bu yıl da kitapseverleri kitapların izini sürecek turlar düzenliyoruz. Çok gezen mi çok okuyan mı sorusuna biz hem okuyan hem gezen diyerek kitap turlarımızı başlattık." diyor.