"Anayasa değişikliğine hayır demeyi görev sayıyoruz"

DİSK Genel Başkanı Beko, referanduma sunulacak Anayasa değişikliğinin yapılış şekli ve içeriğine karşı olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, anayasa değişikliği referandumunda "hayır" oyu vereceklerini söyledi.

Çeşme Belediyesini ziyaret eden Beko, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, referanduma sunulacak Anayasa değişikliğinin yapılış şekli ve içeriğine karşı olduklarını belirtti.

Ülkenin bir bölümünün "hayır" bir bölümünün "evet" dediği bir Anayasa ile güçlü Türkiye nin yaratılamayacağını savunan Beko, "Anayasa değişikliğine hayır demeyi görev sayıyoruz. Tüm darbelerin hedefi olan TBMM nin yasa yapma yetkisine darbe vurulmasına, halk iradesinin ortadan kaldırılmasına hayır demek, DİSK in tarihi sorumluluğudur. DİSK, hayır demekle yetinmemekte, alternatifini de ortaya koymaktadır. 2010 referandumu sürecinde, ülkenin saygın Anayasa hukukçuları ve bilim insanlarının katkısıyla, Özgürlükçü, Eşitlikçi, Demokratik ve Sosyal Bir Anayasa İçin Temel İlkeler Raporu nu hazırlayan DİSK, emekçilerin özlem duyduğu bir Anayasa nın temel taşlarını ortaya koymuştur. Alternatif isteniyorsa, emekçilerin alternatifi hazırdır." dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da referandumun önemine dikkati çekerek, "Sadece Çeşme için söylemiyorum, Çeşme de vatandaşlarımızın duyarlılık seviyesi gerçekten yüksek. Bu da seçim sandıklarında kendini gösteriyor, ama ülke genelinde, buradaki bir fazla oyun ne kadar önemli olduğunu anlamamız gerekiyor. Burada verilecek her bir fazla oyun, ülke genelinde nasıl etkide bulunacağını bilerek sandıklara gitmek gerekiyor. O anlayışla çok çalışmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Beko ya, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca, Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, 4 Nolu Şube Sekreteri Aydın Tekin, 4 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Aktaş ve işyeri sendika temsilcileri eşlik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir