Elazığ'da tehlikeli gerginlik

Silvan'da 13 askerin şehit olmasının ardından gerginlik artıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ELAZIĞ - Elazığ BDP İl Teşkilatı binası önünde, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle gerginlik yaşandı.

Hozat Garajı mevkisindeki BDP İl Teşkilatı binası önüne gelen bir kişi, elindeki Türk bayrağını açarak binada bulunan partililere tepki gösterdi.

Balkona çıkan partililer, bu kişiyle bir süre tartıştı. Daha sonra binadan aşağı inen BDP İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe'nin tepkisi üzerine bu kişi, Kılıçtepe'ye saldırdı. Partililerin de aşağı inmesinin ardından kavga çıktı. Polis ekipleri araya girerek bu kişiyi uzaklaştırdı.

Kılıçtepe ve partililer, ekiplerin güvenlik önlemi almasına rağmen olayın yaşanmasına tepki gösterdi.

Bir süre ortamın sakinleşmesinin ardından parti binasına yaşı küçük olduğu görülen bir kişi taş attı. Olaya hemen müdahale eden polis ekipleri, bu kişi ve yanında bulunan aynı yaşlardaki başka bir kişiyi polis aracıyla götürdü.

Daha sonra ellerinde Türk bayrağı olan bir grup, çarşı merkezinden BDP İl Teşkilatı binası önüne doğru yürüdü. Araya giren polis ekipleri, grubun binaya yaklaşmasını engelledi. Bu sırada gruptaki bazı vatandaşlar, polisin engellemesinden kurtularak bina önünde bekleyen partililere saldırdı. Polisin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırılan grup, sloganlar atarak çarşı merkezine doğru yürüdü.

Polis ekiplerinin parti teşkilatı önünde aldığı yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.

BDP Ankara İl Örgütü'ne molotoflu saldırı

Şehit haberlerinin duyulmasının ardından dün gece de BDP Ankara İl Örgütü'ne, saat 02.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atılmıştı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay yerine lüks bir ciple gelen 3 kişi, Tuna Caddesi üzerinde Emek Apartmanı 1. katta bulunan BDP il örgütüne molotof kokteyli attı.

Atılan molotof BDP il örgütünün bulunduğu daire içerisinde kısa sürede yangın çıkmasına neden oldu. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri tarafından yangın kısa sürede söndürüldü. Şahısların geldikleri araçla olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. 

BDP Ankara İl Örgütü'nden bazı kişiler ise olay yerine gelerek polisten bilgi aldı. Polis, daire içerisinde bir süre inceleme yaptı. Mobese kamerasından eşkali belirlenen 3 şahıs için polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir