Fitch, Fransa'nın notunu düşürdü

Fitch Fransa'nın kredi notunu bir kademe indirerek AA'ya düşürdü, görünüm "durağan" olarak belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Fransa'nın AA+ olan kredi notunu bir kademe indirerek AA'ya düşürdü ve ülkenin revize ettiği bütçe açığı azaltma hedefinin not indirimini engelleyemediğini belirtti.

Kuruluş Fransa'nın kredi notu görünümünü de "durağan" olarak belirledi. Fitch tarafından Cuma günü yapılan açıklamada hükümetin tasarruf önlemlerinin, Fitch'in  "devlet borç dinamiklerine" dair tahminlerinde değişiklik yaratacak güçte olmadığı belirtildi.

Kuruluş Ekim ayında "Avrupa Komisyonu'nun Fransa'nın 2015 bütçesi hakkında belirttiği görüşün ardından kamu borç dinamikleri trendinde belirgin bir iyileşme olmaması halinde kredi notunun bir kademe düşürülebileceğini" belirtmişti.

Kredi notunun indirilmesi beklendiği halde Fransa'nın 10 yıllık tavhillerinin faizi Cuma günü Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için devlet tahvili almaya
başlayacağı beklentisiyle yüzde 0.891 ile tarihi düşük seviyeye indi.

Fitch Fransa'nın ekonomik görünümünün zayıf olduğuna dikkat çekerek, ülkenin dört yıldan bu yana ilk defa bu sene euro bölgesi ortalamasından daha az büyüyeceğinin tahmin edildiğini
belirtti.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir