Gül: Seçim var diye paniğe kapılmayın, işinize bakın

TÜSİAD YİK toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, iş dünyasına “moralinizi bozmayın, işinize bakın” çağrısı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül iş dünyasına seslenerek, son gelişmelerden morallerin bozulmamasını istedi.

Gül’ün konuşmasında iş dünyasına yönelik verdiği mesajlar şöyle:

“Moral sadece iş dünyasında değil her alanda önemlidir. Türkiye seçim döneminden geçti. Ne kadar gergin olduğunu yaşadık. Türk siyasi geleneği böyle. En parlak dönemlerde bile siyasi geleneğimizin ne kadar sert olduğunu görüyoruz. Gelişmiş demokrasilerde bu tür gelenekler değişiyor. İnanıyorum ki ileride bunlar da değişecektir. Bunların kimsenin moralini bozmaması gerekir. İstikrar güven ortamı ancak büyümeyi gerçekleştirir. Bu ortamda köklü reform yapılın önemli adımlar atılabilir. Bizim önümüze bakmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı ve  diğer seçimler var diye paniğe kapılmamak lazım. Her şeyin kuralları belli. Yerel seçimlere  büyük katılım oldu, bütün hukuki mevzuat çerçevesinde itiraz mekanizmaları çalıştı, halen çalışanlar da var. Halkın da ne kadar çok sahiplendiğini görüyoruz. Daha önce yaşadığımız belirsizler yeni düzenlemeleri getirdi.

Herkesin onun için işine gücüne bakması gerekir. Özellikle iş aleminin başarısı hükümetin de Türkiye’nin ve devletin başarısıdır. Şu kadar istihdam yarattık denirken, devlet memurlarının çokluğuyla sağlanamaz ki. İşinizi ne kadar büyütürseniz, Türkiye’nin ekonomik göstergeleri olumlu olur.

Onun için sizler moralinizi bozmayın, herkes işine gücüne baksın. Konjonktür gereği tabii ki tartışmalar olur. Demokraside çoğulculuk her şeyin başıdır. Önemli olan tartışmaların kırcı, dışlayıcı olmaması ve kutuplaşmamasıdır. Bunun ötesinde herkes fikrini söyleyecektir. Türkiye’nin geleceğinin parlaklığından şüphe duymadım. Hepimiz düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Türkiye’nin AB konularına TÜSİAD’ın ne kadar sahip çıktığını yakından biliyorum. Bu bakımdan tebrik ederim. Sadece kendi camianız değil bütün Türkiye’nin meselesiyle ilgileniyorsunuz. Yapacağınız tüm çalışmalar dikkate alınacaktır. Bunlar bazen açıkça ifade edilir, bazen edilmez ama uygulanır”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir