AVM Partners'ı alan JLL bölgesel merkez olacak

AVM Partners’ı bünyesine katan JLL Türkiye, bölgesel üs olmak için çalışmalar yapacak. JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, yurtdışında da hizmet vereceklerini belirtirken, yönetime giren Aydın Yurdum ise çevre ülkelerde hizmet vereceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-DÜNYA

Kurumsal gayrimenkul danışmanlığı alanında hizmet veren JLL (Jones Lang LaSalle) Türkiye, alışveriş merkezi yönetimi ve kiralama alanında faaliyet gösteren AVM Partners’ı satın aldı. Satın alma sonrası basın mensupları ile bir araya gelen JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, bu birlikteliğin de etkisi ise İstanbul’u Londra gibi JLL’nin merkezi üstlerinden biri yapacaklarını söyledi. Yıllık 4.7 milyar dolar geliri olan JLL’nin Türkiye operasyonu 500’ü aşkın çalışana ulaştı ve 1 milyon metrekareden fazla alana sahip 27 AVM’nin yönetimini üstlenmiş oldu. 

Sektör lideri olacağız 

Konuyla alakalı düzenlene toplantıda bilgi veren Avi Alkaş, AVM Partners’ın Türkiye’deki faaliyetlerini ve kat ettiği yolu uzun süredir saygı ve hayranlıkla takip ettiklerini belirterek, hedefl erinin “Türkiye’de yakaladıkları büyümeyi sürdürmek ve Avrupa’nın ötesine geçmek” olduğunu söyledi. Yıllık 4.7 milyar dolar geliri olan JLL’nin dünyada 80 ülkede 230 ofisi bulunuyor ve İstanbul ofisi de bunlardan biri. Alkaş, Merkezi Şikago’da bulunan JLL’nin EMEA Bölgesinin 4 merkezi bulunduğunu, bunlardan birinin de İstanbul olması için çalışmalar yapacaklarını anlattı. Alkaş, bu amaçla yurtdışında da hizmet vereceklerini dile getirdi. AVM Partners’ın Yönetici Ortağı ve JLL Türkiye’nin yeni Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Yurdum, bugünün hem kendileri hem perakende için önemli bir gün olduğunu kaydederek, “Bizim bakış açımız sektörde yeni bir adım atmak” dedi. Yurdum, “Türkiye perakende sektörü, dünyada çok önemli bir güce ulaştı. Çevre ülkelere de hizmet veriyor. Bu öncelikli unsurlarımızdan biri olacak. JLL ile son 8 senede tatlı tatlı rekabet ettik. Şimdi 1.5-2 ay gibi kısa bir sürede birleşme işlemlerimiz tamamlandı. Yabancı firmalar ile işbirliğinin avantajını kullanacağız. Güçlerimizi birleştirerek en büyük oyuncu olmak istedik. Mutluyuz heyecanlıyız. Ekiplerimiz çok kaynaştı. Sektörü bir tık öteye götüreceğimize inanıyoruz” dedi. “Çevre ve komşu ülkelerden gelen AVM talebi şu anda öncelikli unsurlardan bir tanesi” diyen Yurdum, bakış açılarının “Rekabetlerini ortak bir güç haline getirerek bölgede sektör lideri olmak” olduğunu aktardı.

JLL Türkiye’ye güveniyor 

JLL EMEA Üst Yöneticisi (CEO) Robert Bonwell de müşterilerine mükemmel hizmet sunma ilkesine adanmış bu iki büyük şirketin birleşmesinin çok heyecan verici olduğunu belirterek, “AVM Partners’ın alışveriş merkezi yönetimi ve kiralama alanındaki pazar liderliği ile JLL’nin küresel perakende ve yatırımcı ağı, iki kurum arasında müthiş bir uyum oluşturuyor” ifadelerini kullandı. JLL çatısı altında birleşen şirket, yıl sonuna kadar 30 AVM’nin yönetimini üstlenmeyi hedefliyor. Satın alma şeklinde gerçekleşen birleşmenin rakamsal değeri hakkında bilgi verilmedi. Alkaş, JLL’nin Türkiye’ye çok güvendiğini, bu nedenle yatırım konusunda da öncelik verdiklerini anlattı. Alkaş, önümüzdeki dönemde Ankara, İzmir gibi illerde de ofisler açacaklarını dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir