BÜ Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı'na (GETEM) yeni ödül

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Boğaziçi Üniversitesi tarafından kurulan  ve Türkiye'nin görme engellilere yönelik en büyük internet kütüphanesi olanGETEM (Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı), Türk KütüphanecilerDerneği  İstanbul Şubesi tarafından 2004yılından beri, kütüphanecilik alanı dışından kişi veya kuruluşlara verilen Kütüphane Dostu Ödülü'ne bu yıl "TelefonKütüphanesi" projesiyle layık görüldü. 
 
"TelefonKütüphanesi" projesiyle görme engelli bireylere ücretsiz olarak 300'den fazla kitabatelefon aracılığı ile ulaşma imkanı sağlanmıştır. GETEM'in internet kütüphanesinde12 binden fazla eser 4500'i aşan görme engelli okuyucu ile paylaşılmaktadır. 
Türk Telekom veBoğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM)işbirliği ile geliştirilen Telefon Kütüphanesi, geçen yıl ise dünyanınprestijli iletişim ödüllerinden biri olan ‘ World Communication Awards'ın ''Enİyi İçerik'' kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü.
Türkiye'nin İlk Telefon Kütüphanesi, Türk Telekom İşbirliğiyle 0800 2199191 Numarası Üzerinden Ücretsiz Olarak Görme Engellilerle Buluşuyor.
Bilgi için:http://www.getem.boun.edu.tr/