Devletin zirvesi Gül'ü yalnız bırakmadı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayınpederi Ahmet Özyurt son yolculuğuna uğurlanırken, devletin zirvesi de Gül'ü yalnız bırakmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün kayınpederi Özyurt, toprağa verildi. 

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sırada çok sayıda önemli isim katıldı. 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nin avlusunda Özyurt için taziye çadırı kuruldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, burada 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e taziyelerini iletti.

Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız ve Mehmet Özhaseki, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı.

645645-005.jpg

11. Cumhurbaşkanı Gül, cenazeye çelenk göndermek isteyenler için twitter hesabından "Kayınpederimin vefatı vesilesiyle çelenk göndermek isteyen dostlarımızın çelenk yerine kendilerinin takdir ettikleri bir hayır veya eğitim kurumuna bağış yapmalarını rica ederim" mesajını paylaştı.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Özyurt'un cenazesinin bulunduğu tabuta Gül, Erdoğan ve Davutoğlu da omuz verdi.

Erdoğan, Gül, Kahraman ve Davutoğlu, daha sonra cenaze aracının yanına giderek, burada bir süre bekledi.

Özyurt'un cenazesi, defin için Sahrayıcedid Mezarlığı'na götürüldü.

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün kayınpederi Ahmet Özyurt, tedavi gördüğü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetmişti.