Eylem planı Ramazan'ın ilk gününde açıklanacak

Bakan Özhaseki, Güneydoğu'da tahrip edilen yapılarla ilgili hazırladıkları yol haritasını Ramazan'ın birinci günü açıklayacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bakan olduktan sonra memleketi Kayseri’ye ilk kez gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partililerle yaptığı sohbette açıklamalarda bulundu. Özhaseki, Güneydoğu’da yakılan ve yıkılan evler, dükkanlar ve tarihi eserler konusunda hazırladıkları eylem planını Ramazan'ın birinci ve ikinci günü Diyarbakır'da açıklayacaklarını söyledi.

"Güvenlik güçlerimizin bölgeyi teröristlerden arındırma operasyonlara sona yaklaştı. Güvenlik güçlerimiz isteselerdi,oralarda olayı bir günde çözerlerdi" diye konuşan Bakan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ancak, hastaları, çocukları ve sivil halkı korumak, onlara zarar gelmesin diye, nakış işler gibi sabırla, canları, kanları pahasına operasyon yaptılar. Şeytan duyduğunda parmağını ısıracak bu şer teröristler, tuzaklar kurdular. Onlara TBMM’de hak , barış, insan hakları, bölgenin refahı diye yola düşen milletvekilleri destek verdi. Teröristler şimdi bölgede ferdi terör eylemleri yapıp, uzaktan bomba patlatıyor. Yeni kalleşlikler yapıyor. Bunlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Böyle bir derdimiz yok. Yakılanları, dökülenleri yapacağız. Tarihi eserleri onaracağız. Ramazan birinci ve ikinci günü, Diyarbakır’da orucumuzu açıp, eylem planımızı orada, yerinde anlatacağız.’’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kayseri’de dün ögleden sonra akşama kadar incelemelerde bulunup, açılışlara katılacak. Mehmet Özhaseki, gece de Sanayi, Ticaret ve Borsa başkanlarının onuruna vereceği yemeğe katılacak. Kayseri protokolü, sivil toplum örgütleri ve partilileri bir araya getirecek yemeğe, Kayserili TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.