Kimpeks'in geliştirdiği sistem toksik gazı arıtıyor

Başta polimerler olmak üzere anahtar teslimi kimya tesisleri kuran Kimpeks, kirli hava ve toksik gaz arıtımı konusunda yeni bir sistem geliştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN / İZMİR 

Başta polimerler olmak üzere anahtar teslimi kimya tesisleri kuran Kimpeks, kirli hava ve toksik gaz arıtımı konusunda yeni bir sistem geliştirdi. Kirli havayı dışarı atmak yerine kirlilik komponentinin elimine edilmesi esasına dayanan arıtım ünitesi, uygulandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nde ilk yılını tamamladı. Ünite, hava kirliliği ve toksik gaz atığı üreten pek çok sektöre çözüm sunuyor. 

İZSU için geçen yıl kurdukları arıtım ünitesinin Türkiye için bir yeniliği ifade ettiğini dile getiren Kimpeks Kimya Sanayi Limited Şirketi Sahibi Mustafa Aksoy, "Hava arıtımının standartları uluslararası bazda ortalama olarak belirlenmiş durumda ve regülasyonlar ülkemizde uygulamaya konmaya başlandı. Ancak yerli teknolojimiz henüz oluşmadı” diye konuştu. Türkiye’de koku gideriminin kötü kokunun bir başka koku ile bastırılması veya aktif karbon yöntemi ile adsorbsiyonu vasıtası ile yapıldığını hatırlatan Aksoy, “Halbuki bu yöntemler daha çok kirlilik ve çevre atığı, solunum yolları hastalıkları başta olmak üzere sağlık yükü ve maliyet olarak geri döner. Bizim ilk uygulamaya koyduğumuz İZSU bünyesindeki arıtım ünitesi başarı ile birinci yılını doldurdu. Hidrojen sülfür arıtımına yönelik kuru sistem arıtım ünitesi bir yıl boyunca çalışmasına rağmen aktivitede eksilme göstermedi, servis ve bakım gerektirmedi” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir