El Bab'da çatışma: 1 şehit

Fırat Kalkanı Harekatının 173. gününde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fırat Kalkanı Harekatı 173'üncü gününde sürüyor. El Bab ilçe merkezinin yüzde 40'ı DEAŞ terör örgütünden teminlenmiş durumda. Bugün süren çatışmalarda 1 asker şehit olurken, 4 asker yaralandı. Yaralıa skerler hastaneye sevk edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) "Harekat kapsamında 13 Şubat 2017 tarihinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır." açıklamasını yaptı. 

Helikopterle Gaziantep'e kaldırıldı

Askerlerden 2'si ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı diğer 2 asker ise helikopter ile Gaziantep'e getirildi ve piste indikten sonra ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. İki kentte tedavilerine başlanan yaralı askerlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Öte yandan Suriye'nin El Bab bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında terör örgütü DEAŞ militanları ile çıkan çatışmada Özgür Suriye Ordusu'nun 10 askeri de yaralandı. Yaralanan ÖSO üyeleri de ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralı ÖSO üyelerinden durumu ağır olanlar Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi.