"Halka güvendiğimiz için AYM'ye gitmedik"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halka güvendikleri için Anayasa değişikliğini AYM'ye taşımadıklarını, anketlerde de 'hayır' oyunun önde görüldüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, partisinin, TBMM Grup toplantısında, "hayır oyu kullananın da evet oyu kullananın da başımın üstünde yeri vardır" dediğini anımsatarak, "Yeter ki sandığa gidin, benim tek arzum o. Sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Bu normal bir siyasi parti seçimi değil, bir iktidar belirlemiyoruz burada. Türkiye'nin geleceğini belirliyoruz" diye konuştu.

Halka güvendikleri için değişikliği Anayasa Mahkemesine (AYM) taşımadıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz, Anayasa Mahkemesine gitmedik, halka güvendiğimiz için gitmedik, halkın sağduyusuna, ferasetine güvendiğimiz için gitmedik. Bu halk demokrasiyi savunuyor, bu halk demokrasi için bedel ödedi, bu halk demokrasi için idam sehpasına giden siyasilerin ardından gözyaşı döktü. Aynı tabloların bu ülkede yaşanmasını bir daha istemiyoruz" şekline konuştu.

"Bizi terörle suçluyorlar"

"Onlar neden vatandaşın 'evet' demesi gerektiğini çıkıp anlatmıyorlar bizi veya başkalarını terörle suçluyorlar?" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "PKK terör örgütünün silahlı saldırısına uğrayan Genel Başkan benim. Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir saldırıya muhatap olmadı. Şimdi beni alıyorlar terör örgütüyle konumlandırıyorlar, kendileri bunun dışında kalıyor" dedi.

"Hayır oyları biraz önde"

Anketlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, "Kararsızlar hala ciddi bir oran olarak görülüyor. 'Hayır' oyları biraz önde, o da görülüyor ama biz, 'hayır'ın çok daha yüksek çıkmasını bekliyoruz." yanıtını veren Kılıçdaroğlu, "Evet'i hiç düşünmüyorum. Samimi olarak söylüyorum. 'Hayır' demiş Türkiye, güzel bir nefes alacak. Herkes görevinin başında olacak. Olağan hayat devam edecek" dedi.

MHP tabanının Türkiye'nin bekası konusunda son derece duyarlı olan bir taban olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kendi vatanına, ülkesine, bayrağına sahip çıkan bir taban. Dolayısıyla o tabanın referandumda 'hayır' oyu kullanması kadar doğal bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

Rakka için referandum önerisi

Fırat Kalkanı Harekatını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, güvenli bölgenin gerekliliğine vurgu yaptı ve bunun El Bab'da kalması gerektiğinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, "Türk ordusu Rakka'ya gitsin mi gitmesin mi? Gelin referandum yapalım. Bu kadar basit, en hayati konu. Bizim çocuklarımız şehit düşecek" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir