HDP'den YSK başkanına suç duyurusu

HDP, YSK Başkanı Güven ve üyeler hakkında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve YSK üyeleri hakkında, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde basın açıklaması yapan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, referandumun iptal edilmesi gerektiğini belirterek, "16.00'da doğudaki illerimizde, 17.00'da batıdaki illerimizde oy verme işlemi bittikten yaklaşık 70 dakika sonra YSK'nın bir duyurusu ile karar değişikliğine gidildi. YSK Başkanı ve üyeleri çok açık bir şekilde görevlerine sahip çıkmamış, daha önce vermiş oldukları bir kararı inkar edercesine referanduma gölge düşürmüşlerdir. Siyasi partilerin itirazlarını değerlendirip, referandumun iptali yönünde bir karar almadıkları sürece, bu referandum toplum vicdanında meşruiyet kazanmayacaktır" diye konuştu.

Daha önceki bir kararı hatırlatan Yıldırım, "30 Mart 2014'te Bitlis Güroymak ilçesindeki seçime AKP itiraz ediyor, aynı YSK, bir sandıktaki oyların mühürsüz olması nedeniyle ilçedeki seçimi iptal ediyor. Durum, bir futbol maçında, kaleye giren topu bir oyuncu elle çıkardığında bunun penaltı olması gerekirken, maç bittikten sonra bunun penaltı sayılmamasına benziyor" dedi.

YSK itirazları değerlendirecekYSK itirazları değerlendirecek