İspanya'nın gömlekleri Türkiye'den

Türkiye'den gömleklik kumaşlar ve gömlek ithal edecek olan İspanyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İspanya, Avrupa'nın güneybatısında, İber Yarımadası'nda yer alan, Fransa'dan sonra Batı Avrupa'daki ikinci büyük alana sahip ülkedir.

İspanya mal ticareti bakımından dünyada ihracatçı olarak 17. ve ithalatçı olarak 16. sıradadır. Hizmet ticaretinde ise ihracatçı olarak 8. ve ithalatçı olarak 16. sırada yer almaktadır.

İspanya ile Türkiye arasındaki ikili ticari ilişkiler, 1960’lı yıllara kadar dayanmaktadır. Türkiye’nin 1980’li yıllarda içine girdiği ekonomik liberalizasyon döneminde genel olarak gelişen dış ticarete paralel olarak Türkiye-İspanya ikili ticareti de artış göstermiş, 1996 yılında yürürlüğe giren Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşmasıyla ikili ilişkiler daha da hızlanmıştır. 1999 senesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne adaylığının onaylanması, Akdeniz’in zıt köşesinde yerleşik bulunan bu iki ülkenin yakınlaşmasına yardımcı olmuştur.

Ülkemizin Avrupa Birliği ile 1996 yılı başından itibaren uygulamaya koyduğu Gümrük Birliği’nin beklenilen bir sonucu olarak, İspanya’dan yapılan ithalat ve bu ülkeye yapılan ihracatta sürekli ve düzenli artış görülmektedir.

Türkiye' den gömleklik kumaşlar ve gömlek ithal edecek olan İspanyalı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325649_spanish-company-want-to-buy-shirting-fabrics 

Bu konularda ilginizi çekebilir