Gün İçi Yorumu: GBP/USD

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emre Çayırlı - İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

GBP/USD paritesi üzerindeki satış baskısı son saatlerde biraz yavaşlamış ve fiyat hareketi yataylık kazanmış gibi görülse de 1.5300 altında kalınması pariteye yeni bir satış dalgası getirebilir. Bugün Markit tarafından açıklanan Ağustos ayı İngiltere İmalat Sektörü PMI raporunda geçtiğimiz aya göre çok büyük değişim olmadığı görüldü. Mayıs ayından bu yanan 51 bölgesinden hesaplanan PMI endeksi, Ağustos ayında geçtiğimiz aya göre 0.4 puan gerileyerek 51.5 seviyesinde hesaplanmış durumda. 51.5 seviyesi aynı zamanda 1992’den bu yana açıklanan verilerin ortalama değeri durumunda. Yayınlanan raporda tüketim mallarında yaşanan talep artışının, iç piyasa tarafından desteklendiğinden bahsedilmiş fakat genel olarak karışık bir görünüm olduğu söylemek mümkün. Dolar endeksinin 95.50 etrafında yatay seyir içinde olduğu bugün ilerleyen saatlerde ABD’de açıklanacak olan PMI veriler paritenin hareketlilik kazanmasına neden olabilir. Yarın ise ABD’de açıklana olan ADP özel sektörü istihdam raporu takip edilecek, İngiltere’de ise inşaat PMI raporu açıklanacak.

tablo-2.1.jpg

GBP/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde; geçtiğim Haziran ayında başlayan yükseliş eğiliminin sonlandığı görülmekte. Geçtiğimiz hafta Çarşamba gününden sonra Dolarda yaşanan kuvvetlenme ve Sterlin yaşanan değer kaybının etkisiyle hızla değer kaybeden paritede 8 Temmuz’da test edilen 1.5330 bölgesi ilk ana destek noktası olarak takip edilebilir. Bu bölgenin altında kalıcılık sağlanması satış baskısının 1.5180 bölgesine kadar devam etmesine neden olabilir. Tepki alımlarının görülmesi veya satış pozisyonlarda kar realizasyonu yaşanmadı durumunda ise 1.5440 direnç olarak takip edilebilecek fiyat seviyesini oluşturmakta.
 
Destekler: 1.5330 / 1.5300 / 1.5255 / 1.5180
Dirençler: 1.5375 / 1.5420 / 1.5440 / 1.5525

tablo-2.2.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Bu konularda ilginizi çekebilir