Kendi markasıyla cirosunu 3'e katladı

50 milyar TL’yi aşan ev dışı tüketim sektörüne tedarik hizmeti veren g2m, aynı adı taşıyan markalı ürünlerini de artırıyor. Özbaşoğlu, bu şekilde cirolarını 4 yılda 3 kat artırdıklarını belirterek, sektör için de bu yıl %10’luk büyüme tahmininde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENER KARADENİZ 

İSTANBUL -  Ev dışı Tüketim Derneği (ETÜ- DER) ve Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de ev dışı tüketimin yıllık cirosu geride bıraktığımız yıl yüzde 15 artışla 50 milyar TL’yi geçti. Çalışan insan sayısı ve dışarıda geçirilen zamandaki artış ile büyümesini büyük bir hızla sürdüren sektörde oyuncular da bu değişime ayak uydurmak için yeni stratejiler geliştiriyor. Bu alanda tedarik hizmeti veren g2m de bu yıl başından itibaren kendi adını taşıyan markasını çıkardı. 2013’ü başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını söyleyen g2m Genel Müdürü Burak Özbaşoğlu, son 4 yılda ise cirolarını 3 katına çıkardıklarını söyledi. 

Yabancı ilgisi devam edecek 

Bu yıl için de yol haritalarını belirlediklerini dile getiren Özbaşoğlu, “2014 yılında satışına başladığımız g2m markalı ürünlerimizle profesyonel mutfakların kalbinde olmaya ve ithal ürün grubumuzla farklı dünya mutfaklarına girmeye başladık. Bunun yanı sıra g2m markasıyla çıkardığımız ürünlerimizin de çeşitliliğinin artacağının müjdesini verebiliriz. Danışmanlık hizmetlerine ağırlık vereceğiz” açıklamasında bulundu. 2013’ün yüzde 15 büyüme ile geride kaldığı bilgisini paylaşan Özbaşoğlu, bu yıl ise yüzde 10’luk bir büyüme öngörüsünde bulundu. 2013’te yeme içme sektöründe gözle görülür bir rağbet de vardı. Birçok yerli işadamı, yeme içme sektörüne yönelik yeni yatırımlar yaparken, yabancı firmalarda uluslararası restoran zincirlerinin şubelerini Türkiye’de açmaya başladı. 2014 senesi sonuçlarının da beklendiği gibi gitmesi halinde yabancı yatırımların artacağı bilgisini paylaşan g2m Genel Müdürü, yerli yatırımcı ilgisi için ise şunları söyledi: “Türkiye’deki büyük holdinglerin yeme içme sektörüne yatırım yapıyor olması sektörü büyük ölçüde etkiledi. Yepyeni mekanlar açılırken yabancı iş ortaklıklarıyla da yurtdışında Türk yeme içme sektörünün adını duyurmaya başladık. Yabancı zincirlerin Türkiye’de şube açıyor olması da yine sektörümüz için oldukça olumlu bir gelişme. Bu sürecin önümüzdeki 5 yılda devam etmesini öngörüyoruz. Bu doğrultuda dünya mutfaklarına da hitap edebileceğimiz bir ithal ürün gamı oluşturduk. Böylelikle yabancı zincirlerin ürün ihtiyacını da tek bir yerden karşılamasına olanak sağlıyoruz.” 33 yıldır ev dışı tüketim sektöründe faaliyette bulunan g2m, 10 bine yakın ürün ile 17 bin müşteriye hizmet veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir