Twoo Kids oyuncağı cebinde kıyafet tasarladı

Pınar Özsoy, çocuk giyiminde farklılıkla markalaşma için yola çıktı. Twoo Kids markası ile koleksiyonlar hazırlayan Özsoy'un patentli ürünü sadece bir kıyafet değil; cebinde oyuncağı da var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Sektöre fason üretimle girip, kısa sürede kendi markasıyla pazara çıkmayı başaran Twoo Kids, Ar-Ge'ye verdiği önemle sektöre ilkler kazandırıyor. Başka bir firma etiketiyle pazara sunduğu patentli ürünüyle, hem çocukları hem de ebeveynleri mutlu eden Twoo Kids, cebinde bez bebeğin olduğu tişörtle, çocukların en sevdiği oyuncağı her zaman yanında taşıma imkanı sunarken, kaybolma riskini de ortadan kaldırıyor. Firma, Twoo markasıyla geliştirdiği bir başka tasarımı için de patent başvurusunda bulundu…

İki kız kardeş girişimcilik ruhu ile bir araya gelerek, butik üretim ve özel tasarımlarla sektöründe fark yaratacak bir şirket kurdu. Geçtiğimiz yıl birkaç farklı markanın etiketiyle fason yürüttüğü imalatını, kendi markası ve etiketiyle üretmeye başlayan Twoo Kids, sektörde ‘ben de varım' dedi. KOBİ'lere verilen desteklerden de faydalanarak bugünlere geldiklerini söyleyen Twoo Kids şirket ortağı Pınar Özsoy, "100 metrekarelik atölyede 3 kişi ile başladığımız faaliyetimizi, bugün 750 metrekarelik alanda 6 kişi ile sürdürüyoruz. Sıfır sermaye ile başladığımız üretimde, 200 bin TL'lik makine yatırımı ile kendi markamızı oluşturacak konuma geldik. Bizi öne çıkaran Ar-Ge ve özel tasarımlarla butik üretime odaklandık. Ürünlerimiz pazarda Twoo markası ile yer alıyor. Şu an sadece iç pazarda varız, ancak 2017'de ihracat da hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Aylık üretim kapasitelerinin 40 bin adet olduğunu ifade eden Özsoy, bu yıl yaz ve kış olmak üzere 2 sezonda, toplam 5 kalem ürünle 250 bin parça üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mevcut ürün gruplarının yalnızca kız çocuklar için günlük dış giyimden oluştuğunu belirten Özsoy, 2017 kışlık grupta erkek çocuklar için de dış giyim üretimine başlayacaklarının bilgisini verdi. Özsoy, "Ürünlerimizin çocuğun tenine temas edebilecek yerlerinde yalnızca penye kumaş kullanıyoruz. Sektörde fark yaratan tasarımlarımız da mevcut. Yıl içinde başka bir marka için tasarlayıp, ürettiğimiz bir ürünün patentini aldık" dedi. Mevcut ürün gruplarının 9 ay8 yaş aralığındaki kız çocuklar için günlük dış giyim modellerinden oluştuğunu ifade eden Özsoy, bir koleksiyonda 50 ila 60 model ürün bulunduğunu söyledi. Pınar Özsoy, geçtiğimiz aylarda başka bir firmanın etiketiyle, 2-5 yaş grubu kız çocukları için kış sezonunda ürettikleri patentli üründen de bahsederek, "Tişörtün üzerinde bebeğin oluşum aşamalarının hikayeleştirildiği karikatür baskı, cebinde de çıkartılabilir bez bebek var. Bebeği İzmir'de oyuncak üretici bir firmaya özel tasarımla yaptırdık. Ürün şu an piyasada. Bu tasarım, çocukların en sevdikleri oyuncakları yanında olmadığında kendilerini güvende hissetmemeleri fikrinden yola çıkılarak geliştirildi. Çocuklar genelde battaniye veya çok sevdikleri bir oyuncağı nereye giderlerse gitsinler yanlarına almak isterler. Uyurken de bu oyuncakla uyurlar. Ancak en büyük sorun bu oyuncağın kaybolmasıdır. Bu riski ortadan kaldırmak için kıyafetimizin üzerine bebeği koyabilecekleri bir cep yaptık. Bez bebek kollarından bu cebe monte ediliyor ve çocuklarımız kendilerini daha mutlu hissediyor" diye konuştu. Bu ürün grubuyla dolaylı ihracatın da gerçekleştiğini ifade eden Özsoy, Rusya, Azerbaycan gibi mevcut bebe giyim sektörünün ihracat pazarlarına gönderildiğini söyledi.

2017'de erkek çocuk için de üretecek

Kendi markalarıyla üretime başladıktan sonra özellikle Ar-Ge'ye odaklandıklarını belirten Özsoy, "Ar-Ge çalışmalarını tamamlayıp, patent başvurusunda bulunduğumuz dış giyim ürününü hem kız hem erkek çocuk için üretecek, 2017 kış sezonunda pazara sunacağız. Bu ürün gamıyla beraber 2017'de erkek çocuk dış giyimine de başlamış olacağız" bilgisini verdi.

Yeni koleksiyonunu JunioShow'da beğeniye sunacak

10-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan JunioShow'da stant açacaklarının bilgisini veren Pınar Özsoy, fuarda 30 metrekarelik alanda 2017 yaz koleksiyonunu sergileyeceklerini ifade etti. Özsoy, fuara katılacak yabancı alım heyetleriyle de temas kurup, ihracat için ilk adımı atmayı hedeflediklerini belirterek yeni sezon ürünlerinin ilk kez fuarda yer alacağını söyledi.

Hedefinde Rusya, Azerbaycan ve Arap ülkelerine ihracat var

2017'de ihracat da planladıklarının bilgisini veren Pınar Özsoy, "Öncelikli hedefimiz Türkiye bebe giyim sektörünün yoğun ihracat yaptığı Rusya, Azerbaycan ve Arap pazarlarına giriş yapmak. Bu pazarlarda farklı tasarımlar ve Ar-Ge'mizle öne çıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Üretimi fason yaptırıp, Ar-Ge ve tasarım, kesimhane, depo, sevkiyat hizmetini kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Özsoy, "Orta vadede dikimi de kendi bünyemizde yapmayı planlıyoruz. Bunun için yeni yatırımla 2 bin metrekarelik alanda 20 kişilik ekibe ihtiyaç duyulabilir. Aylık kapasitemizin de 50 ila 60 bin parçaya çıkmasını hedefl iyoruz" şeklinde konuştu. Özsoy, gelecek yılın ikinci yarısı itibariyle Ar-Ge ekibini de 2 kişiden 5'e çıkarmayı hedefl ediklerini sözlerine ekledi. Krizi fırsata çevirdi Ülkenin içinde bulunduğu durum ve bunu takiben firmaların öngörememe durumunu fırsata çevirerek, sektörden pay almayı hedefl ediklerini aktaran Özsoy, "Bu öngörememe durumu nedeniyle bebe giyim sektöründeki firmaların üretim kapasiteleri bir hayli düştü. Biz de avantajlı ürünlerle krizi fırsata çevirdik. Kadın girişimcilere yol gösterici olan TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir'in katkılarıyla, bankaların kadın girişimcilere verdiği ayrıcalıklarla, KOBİ destekleriyle bugüne geldik. En büyük avantajımız özel sipariş üzerine butik üretim yapmamız oldu. Sektör kötü bir yılı geride bırakmasına rağmen firma olarak yılı beklentimizin üstünde kapatıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir